Vältä kutsumaton kesävieras! – Huolehdi pesualtaiden ja lattiakaivojen kastelusta

Kastelulla viemärikaasut pois huonetiloista

Pieni vesimäärä lattiakaivojen vesilukossa estää kiusallisten viemärikaasujen pääsyn huonetilaan. Viemäripisteiden käyttö pitää vesimäärän normaalisti riittävänä, mutta käyttämättömien pesualtaiden ja lattiakaivojen vesilukoista vesi haihtuu ennen pitkää. Hellesäät sekä lattialämmitys nopeuttavat veden haihtumista.

Erityisasiantuntija Juha-Ville Mäkinen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä muistuttaa:
“Viemärikaasut leviävät asuintiloihin, kun vesilukko kuivuu. Tämän hajuhaitan voi  välttää laskemalla aika ajoin vettä viemäripisteisiin. Ne vinkit, joissa ruokaöljyä lisätään vesilukkoon, kannattaa unohtaa, sillä viemäriin ei saa laskea öljyä eikä muitakaan rasvoja. Ne tukkivat viemärit ja kuormittavat jäteveden puhdistusta.”

 

Lattiakaivojen puhdistus rutiiniksi

Viemärihaisuli ilahtuu myös vesilukkoon jääneistä epäpuhtauksista, ja aiheuttaa hajuhaittoja eritoten pesutilojen lattiakaivoissa, joihin kerääntyy pesuainejäämiä ja hiuksia. Lattiakaivot onkin suositeltavaa pestä säännöllisesti.

“Pesu on helppo homma: nosta vain lattiakaivon ritilä pois ja puhdistaa näkyvissä oleva pesä. Jos viemäri ei vedä kunnolla tai haisee normaalissakin käytössä, kutsu LVI-ammattilainen apuun”, Mäkinen vinkkaa.

Huolehtimalla säännöllisestä kastelusta ja puhdistuksesta varmistat, että kotisi pysyy raikkaana ja viihtyisänä koko kesän.

 

Lähde: LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

Remember Me