Uusia EU-vaatimuksia kodin elektroniikan energiamerkinnöille

Kuluttajaelektroniikka saa uusia energiamerkintöjen vaatimuksia EU:ssa maaliskuussa. Merkintöjen tavoitteena on nostaa valmistajien vaatimustasoa ja antaa kuluttajille enemmän tietoa tuotteiden energiankulutuksesta sekä ympäristövaikutuksista. 

Maaliskuussa 2021 kodinkoneille esitellään uudet EU-merkinnät asteikolla A-G. Merkintöjen takana on Euroopan komission hyväksymä uusi lainsäädäntö ja ne pätevät kuluttajaelekroniikkaan, kuten televisioihin ja monitoreihin, mutta myös jääkaappeihin, pesukoneisiin, kuivureihin ja tiskikoneisiin. Erityisesti kodinkoneissa älykkäiden energiaa säästävien toimintojen kehitys on ollut viime vuosina nopeaa. Uusissa energiamerkinnöissä on QR-koodi, joka mobiililaitteella skannattaessa tuo nähtäville lisätietoa Euroopan energiamerkintöjen tuotetietokannasta. 

Samsung toivottaa tervetulleeksi EU:n pyrkimykset innovaatiotyön vauhdittamiseksi, energiatehokkaiden laitteiden kehittämiseksi ja laitevalmistajien standardivaatimusten korottamiseksi. Uudet merkintävaatimukset antavat kuluttajille entistä enemmän läpinäkyvyyttä, ymmärrystä ja valinnanvapautta laitehankinnoissa. Uusien merkintöjen takana olevat lakivaatimukset, testit ja laskelmat on päivitetty vastaamaan tämän päivän kuluttajien odotuksia ja tarpeita. Näin ollen eri sukupolvien energiamerkintöjä ei ole mahdollista verrata suoraan.

Samsungin suunnittelufilosofia on kehittää tuotteita, jotka ovat energiatehokkaita ja käyttävät mahdollisimman paljon ympäristövaikutuksia vähentäviä materiaaleja. Yhtiö on sitoutunut parantamaan tuotteidensa kestävyyttä suunnittelemalla ne alusta asti ekodesign-prosessia hyödyntäen. Ekodesign-prosessin ansiosta tuotteet on mahdollista suunnitella ja kehittää energiatehokkaammiksi ja vähemmän resursseja kuluttaviksi. Maailmanlaajuisten ympäristömääräysten ja vaatimusten noudattamisen ohella prosessi rohkaisee vapaaehtoisiin toimiin ja ideoihin entistä vastuullisempien tuotteiden luomiseksi. 

– Samsungilla pyrimme luomaan ympäristötietoisia kodinkoneita. Tämä tapahtuu esimerkiksi kehittyneiden energiansäästöteknologioiden ja luovien tuotekonseptien, kuten modulaaristen jääkaappien, avulla. Uudet energiamerkinnät takaavat läpinäkyvyyden korotettuihin tehokkuusvaatimuksiin, mikä on tärkeää kestävän kehityksen kannalta. Lisäksi ne johtavat parempaan ymmärrykseen kodinkoneiden luokittelujärjestelmästä, toteaa Rikard Fornbäck, Training & Communication Specialist, Samsung Nordic.

AI Control pesukoneille: pesua tekoälyn avulla 

AI Control -laitesarja mukauttaa pesuprosessia tekoälyn avulla käyttäjän toiveiden mukaan ja määrittää oikean määrän vettä sekä pesuainetta pyykin painon perusteella. Pesukone voidaan lisäksi yhdistää yhteensopivaan kuivuriin Auto Cycle Link -ominaisuudella, jolloin kuivuri voi automaattisesti valita parhaan asetuksen pesuohjelman loputtua. AI Control -pesukoneiden valikoimaan kuuluvat QuickDrive ™, AddWash ™ ja Auto Dispense. 

Koko AI Control -valikoimaa koskevat ekotoiminnot ovat:

 • EcoBubble®-tekniikka[1] säästää energiaa ja suojelee vaatteiden väriä sekä rakennetta tehokkaalla, mutta silti lempeällä toiminnallaan – jopa matalilla lämpötiloilla. Pesuaine liuotetaan ja aktivoidaan muuttamalla se kupliksi, jotka läpäisevät nopeasti kankaat ja poistavat tehokkaasti likaa ja tahroja.
 • Hygiene Steam[2] -ohjelma poistaa pinttynyttä likaa ja jopa 99,9 % bakteereista sekä allergeeneista, varmistaen näin syvemmän puhdistuksen ilman aikaa vieviä esikäsittelyjä. Muista ratkaisuista poiketen se vapauttaa höyryä rummun alaosasta, jolloin höyry läpäisee noustessaan pyykin täydellisesti.
 • Digital Inverter Technology[3] mahdollistaa korkean tehokkuuden, minimaalisen äänen ja pitkäkestoisen suorituskyvyn. Teknologia hyödyntää magneetteja hiljaisempaan ja tehokkaampaan pesuun, kuluttaen samalla vähemmän energiaa kuin Samsung Universal Motor -moottori.

Eri tuotesarjoissa on kuluttajan tarpeista riippuen myös seuraavia ominaisuuksia:

 • QuickDrive[4] Q Drum -mallit laskevat pesukierroksia jopa 50 %, mikä säästää energiaa jopa 20 % nopeilla kierroksilla.
 • AddWash[5] -laitesarjassa on lisäluukku pesukoneen luukussa, joten pyykkiin on mahdollista lisätä unohtuneita vaatekappaleita milloin vain ja välttää näin ylimääräiset pesuohjelmat.
 • Auto Dispense -malleissa on automaattinen annostelija, joka lisää juuri oikean määrän pesuainetta vaatteiden määrästä riippuen.

Ympäristöystävällinen jääkaappi: Loistavaa energiatehokkuutta ruoan säilyttämiseen

Samsungin BESPOKE-kylmälaitteet antavat kuluttajalle vapauden muokata jääkaappinsa valitsemalla eri malli- ja väriyhdistelmiä. Ovipaneeleja on saatavilla neljässä värissä: Beige, Sky Blue, Navy ja Lavender. BESPOKE on myös saatavana jääkaappina, pakastimena ja  jääkaappi-pakastin-yhdistelmänä, joita voi yhdistellä käyttäjän tarpeen mukaan. Tämä joustavuus ja kyky mukautua käyttäjän elämäntyyliin mahdollistaa pidemmän eliniän.

Modulaarisuuden ohella BESPOKE-laitteissa on monia ominaisuuksia, jotka minimoivat energia- ja ruokahävikkiä:

 • SpaceMax™ -eristysteknologia säästää tilaa. Sen ansiosta seinistä voidaan tehdä ohuemmat, mikä vapauttaa sisälle säilytystilaa suurentamatta ulkoisia mittoja.[6] 
 • Uusi Digital Inverter -tekniikka[7]on parantanut energiatehokkuutta säätämällä älykkäästi kompressorin pyörimisnopeutta antamaan juuri oikean määrän viilennystä. Kompressorikammion kokoa on myös pienennetty lämpöpäästöjen määrän optimoimiseksi. 
 • Twin Cooling[8] -teknologia jäähdyttää jääkaapin ja pakastimen erikseen ja optimoi ilmankosteuden.  Tämä auttaa pitämään halutut lämpötilat sekä jääkaapissa että pakastimessa, mikä säilyttää ruoan parhaimmissa olosuhteissa ruokahävikin minimoimiseksi. Twin Cooling -toiminto on saatavilla valikoiduissa malleissa. 
 • Metal Cooling pitää ruoan tuoreena, vaikka jääkaapin ovi avataan ja suljetaan usein. Sisäosan metallilevy ehkäisee lämpöhävikkiä ja pitää sisälämpötilan tasaisena oven ollessa auki.

Innovatiivisten ja ympäristöystävällisten tekniikoiden lisäksi BESPOKE-jääkaapit on varustettu ominaisuuksilla, jotka parantavat kylmälaitteiden säilytyslokeroiden käyttöä.

 • CoolSelect Plus[9] antaa monipuolisia vaihtoehtoja lämpötilan säätämiseksi. Jääkaapin alaosassa on valittavana neljä eri lämpötilaa, jotta eri ruokia voidaan säilyttää optimaalisissa lämpötiloissa. CoolSelect Plus -toiminto on saatavilla valikoiduissa malleissa. 
 • Optimal Fresh+[10] -laatikko on monikäyttöinen lokero, jonka voi jakaa kahteen vyöhykkeeseen, joissa molemmissa on eri lämpötila. Ratkaisu on täydellinen tuotteille, jotka vaativat eri lämpötiloja ja erikseen säilytystä, kuten liha ja vihannekset.

 Rack & Shelf ™ on monikäyttöinen viiniteline, johon mahtuu myös pienempiä laatikoita, ja sitä voidaan myös käyttää lisähyllynä. 

 • Kahden Step Slide & Fold Shelf -liuku- ja -taittohyllyn avulla käyttäjä voi helposti säilyttää suuria ruokatarvikkeita tavalla, joka vie vähemmän tilaa jääkaapissa.


Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515
Lisätiedot: OSG Viestintä, samsungpr@osg.fi, p. 0400 630 049
Kuvapyynnöt ja median testilaitteet: samsungpr@osg.fi
Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa:
 www.samsung.fi ja valitse alalaidasta Uutiset.


[1] Testattu IEC 60456-2010:n mukaan/4 kg pesuerä/Super Eco Wash kylmänä (WF80F5E5U4W) verrattuna Puuvillaan 40 °C ilman EcoBubble™ -toimintoa (WF0702WKU). Yksittäiset tulokset voivat vaihdella.

[2] *Perustuu Intertekin testiraporttiin. Poistaa 99,9 % tietyistä bakteereista, kuten Staphylococcus aureus ja Escherichia coli. Yksittäiset tulokset voivat vaihdella. **Perustuu The British Allergy Foundation (BAF) -testiraporttiin. Poistaa allergeeneja pölypunkeista.

[3] *Perustuu sisäisiin WA6000T-testeihin digitaalisella inverterimoottorilla ja WA6700J-testeihin ilman inverterimoottorianormaalilla syklillä (15 ± 2 °C, 3 kg). ** Väheneminenon yleisesti 5 dBA pesulle ja 3 dBA linkoukselle. Tiedot perustuvat energiamerkintöihin, F500 8 kg 1400 kierrosta/minuutti WF80F5E5P4W digitaalisella inverterimoottorilla ja Vistula 8 kg 1400 kierrosta/minuutti WF1804WPC yleisvirtakoneella. ***Takuu kattaa vain mainitut komponentit eikä kata muita kuluja, kuten työkuluja, toimituskuluja tai asennuskuluja.

[4] Testattu WW8000T:llä verrattuna Samsung WW6500K:hon. Säästää 50 % ajassa ja 20 % energiassa puuvillaohjelmalla (40 °C, puoliksi täytetty), pesutulokset ± 5 %. Perustuu Intertek-dataan.

[5] *Vain kankaita, vaatteita, pesuainetta tai huuhteluainetta voidaan lisätä. **AddWash–luukku voidaan avata vain, kun rummun lämpötila on alle 50 °C.

[6] Kapasiteetti voi vaihdella mallista riippuen.

[7] Digital Inverter Compressor mahdollistaa hiljaisemman äänen ja suuremmat energiasäästöt. Tavalliset kompressorit vain käynnistyvät ja pysähtyvät, mutta Digital Inverter Compressor säätää automaattisesti nopeuttaan seitsemän eri tason välillä. Tämä mahdollistaa hiljaisen, voimakkaan ja kestävän suorituskyvyn, jolla on 10 vuoden takuu.**.

*Perustuu sisäisiin ISO 15502 -standardin mukaisiin testeihin.

[8] Twin Cooling Plus™ varmistaa oikean lämpötilan ja kosteuden jääkaapissa ja pakastimessa kahden itsenäisen viilennysjärjestelmän avulla. Jääkaapin ilma ei näin kuivu liikaa ja tietyt ruoka-aineet pysyvät tuoreina tuplasti pidempään*. Lisäksi järjestelmä estää maun ja hajun siirtymisen jääkaapin ja pakastimen välillä. Korkeampi kosteustaso säilyttää hedelmät ja vihannekset pidempään. Saatavilla vain malleissa, jotka ovat A-luokiteltuja ja 2 metriä korkeita.

* Perustuu Intertekin itsenäisiin testeihin, perinteisiin viilennysjärjestelmiin.

[9] Cool Select+ -alue tarjoaa joustavuutta. Sen lämpötilan voi napinpainalluksella säätää jääkaappi-lämpötiloista pakastamiseen asti: 2°C, -1°C, -5°C. Saatavilla vain malleissa, jotka ovat A-luokiteltuja ja 2 metriä korkeita.

[10] Optimal Fresh+ -laatikkoa voidaan käyttää vetolaatikkona tai jakaa kahteen eri lämpötilassa pidettävään osioon. Vasen puoli on viileämpi, joten liha ja kala pysyvät tuoreina tupasti pidempään*. Oikea puoli taas on täydellinen säilyttämään hedelmien ja vihannesten tuoreuden..

* Testatty Intertekin toimesta käyttäen RL38T775CSR ja RB34K6252SS -malleja. Pätee MAX-asetuksella. Tulokset voivat vaihdella riippuen tuoreudesta ennen säilytystä, käyttöolosuhteista, jne. Tulokset perustuvat testiyksiköissä säilöttyjen ruokien APC-näytteiden (Aerobic Plate Count) analysointiin. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Vuoden 2022 uusin julkaisu on ilmestynyt!

Lue ilmaiseksi kirjautumalla ja osallistut samalla arvontaan

Sivustolla käytetään evästeitä, joilla voimme parantaa sivustoa ja käyttökokemustasi sekä kohdentaa markkinointiamme. Osa evästeistä on sivuston toiminnalle välttämättömiä. Lue tietosuojaselosteestamme, miten käsittelemme evästeisiin liitettyjä tietoja.