Tyylikäs ja kestävä Norppa-Laituri on mökkirannan kaunistus

Laiturilla heitetään vapaa, sieltä pulahdetaan lämpöiseen järviveteen tai istutaan ihailemassa auringonlaskua. Siellä voidaan myös nauttia kahvit kaikessa rauhassa.

Kesävieraatkin suuntaavat mökille saavuttuaan ensimmäiseksi rantaan katsomaan millaiset näkymät ja laituri sieltä löytyy. Laadukas ja hyvin suunniteltu laituri taipuukin moneen ja auttaa hyödyntämään rannan tarjoamat mahdollisuudet optimaalisesti.

Ja kukapa ei viihtyisi laiturilla, jossa järvenselältä kantautuva raikas tuulenvire pitää itikatkin poissa?
Norppa-Laiturit on valmistanut laitureita jo vuodesta 1997, mikä näkyy pitkälle vietynä tuotekehityksenä. Lopputulos on tyylikäs ja viimeistelty.

Valitse laituri kohteen mukaan

Jos laituri tulee järvelle matalaan tai kohtuullisen matalaan veteen, oikea valinta on tukeva ja turvallinen pylväslaituri. Laiturin saa L:n tai T:n malliseksi. Tämän päivän suosikki on L-mallinen laituri, joka mahdollistaa monta toimintoa. Sen nokasta voi hypätä veteen, ja levennykselle voi sijoittaa kaksikin penkkiä ja pöydän. Laiturille on helppoa tulla myös veneellä sen pitkän, suoran sivun ansiosta.

Norppa-Laituri on täysin kotimainen laatutuote. Pylväslaiturien materiaali on kestopuuta ja laiturin säätöjalat ovat alumiinia. Nivelletyt alalaput ovat kuumasinkittyä terästä. Laiturin runko on 50 x 150 mm ja kansi on 21 x 95 mm vahvaa, ruskeaa kestopuuta. Kiinnitys tapahtuu RST-ruuveilla. Kansilaudat ovat elementteinä, mikä helpottaa huoltoa ja poisottoa.

Laiturin korkeutta voidaan säätää täysin portaattomasti ja kun laituri on säädetty oikeaan korkoon, se lukitaan kyseiseen asentoon.

– Järven pohja on harvoin tasainen, mutta suojaputkien avulla jalat saadaan samalle tasolle. Päihin tulee vielä Norpan hattu tai mollukkapää, Seppo Pöntinen kuvailee.

Norppa ponttoonilaiturit ovat puolestaan modulaarisia laitureita, jotka kelluvat muoviponttoonien varassa. Ponttoonien jalasten ja viistopäätyjen ansiosta laituri on helppo työntää veteen tai vetää sieltä pois. Runko on vahvistettu teräsraudoilla, jotka toimivat samalla ponttoonien kiinnikkeinä.

Jos kyseessä on merenranta tai avoin järvenselkä, jossa sääolot ovat myrskytuulten tai maininkien vuoksi haasteelliset, silloin oikea valinta on putkiponttoonilaituri. Se on hankintana hintavampi, mutta huollon ja säänkestävyyden puolesta varma ratkaisu vaativiinkin oloihin ja tehty 400–500 mm putkesta.

Huoltovarma vaihtoehto

Kaikilla Norppa-Laitureilla on kahden vuoden takuu. Syksyn tullen laituri kannattaa kuitenkin nostaa yleensä maihin, etteivät rannassa liikkuvat jäät vaurioita sitä. Vahvinkaan laituri kun ei kestä luonnonvoimien edessä.
Norppa-Laitureiden kanssa voi solmia myös maihinnosto-sopimuksen, jolloin laituri nostetaan ylös syksyllä viimeistään loka-marraskuun aikana, ja lasketaan taas paikoilleen keväällä. Uutuutena tarjolla on myös huoltopaketti, johon kuuluu laiturin vuosihuoltona laiturin öljyäminen tai muu käsittely.

– Suomessa on monenlaista rantaa ja asiakkailla eri toiveita. Valmistamme laitureita myös räätälöiden asiakkaan toiveitten pohjalta, Pöntinen huomauttaa.

– Meiltä saa myös sisärapuilla varustetut, yksilölliset kylpytynnyrit, joihin tulee asiakkaan niin halutessa sekä valot että poresuuttimet, sekä puusepäntyönä valmistetut puureunukset. Norppa-Laiturit palvelee koko maassa Hankoniemestä aina Rovaniemelle asti.

https://norppa-laiturit.fi