Topi keittiötrendit 2023 – seesteinen, luonnonläheinen ja pehmeä

Keittiön rooli yhtenä kodin tärkeimmistä tiloista on kasvanut viimeisten vuosien aikana, ja se näkyy myös keittiötrendeissä. Sisustamme entistä henkilö-kohtaisemmin, yhdistämme tiloja, haluamme käyttää aitoja materiaaleja ja valitsemme toimivia ja käytännöllisiä ratkaisuja. Laatu, kestävyys ja kotimaisuus korostuvat entisestään. Topi on koonnut kolme inspiroivaa kokonaisuutta kuvastamaan vuoden 2023 keittiötrendejä.

Keittiö sijoitetaan edelleen monessa kodissa, etenkin uudisrakennuksissa, osaksi olohuonetta. Vuoden 2023 keittiösuunnittelun trendeissä korostuvat siksi huonekalumaisuus sekä hyvät säilytysratkaisut. Saarekkeet kasvavat kokoa lisäten keittiön säilytystilaa. Aamiaiskaapit ovat löytäneet paikkansa suomalaisissa kodeissa käytännöllisenä ja kätevänä säilytyspaikkana koneille ja muille tarvikkeille,
jotka muuten helposti rikkovat harmonista kokonaisuutta.

Topin mallistosuunnittelija Pirjo Koskela-Nyman kertoo, että materiaalivalinnoissa puulajit, kuten tammi ja pähkinä, yhdistetään perinteiseen valkoiseen, maalattuun tai yksiväriseen kalustelevypintaan, muodostaen visuaalista kerroksellisuutta. Pinnoissa käytetään pehmeitä sävyjä, kuten pastelleja, korostamaan puuta, luoden tilaan pehmeän väripisteen.

Saman materiaalin tai sävyn käyttö tasoissa ja välitiloissa vahvistaa harmonista huonekalumaista kokonaisuutta. Tämä tulee näkymään vuoden 2023 trendeissä. Pirjo Koskela-Nyman on koonnut kolme tyyliä kuvastamaan vuoden 2023 trendejä. Inspiraatiota on haettu Kalajoen luonnon maisemista. Kaikissa kolmessa trendissä huonekalumaisuus, aidot materiaalit ja kestävyys ovat avainsanoja, tarkentaa Pirjo.

 

Seesteinen ja askeettinen

Tämä trendi syntyy yhdistämällä maalattu pinta puupintaan sekä kivitasoon. Saarekkeet kasvavat kokoa ja pinta heijastaa keittiön tyyliä luoden askeettisen, rauhallisen ja huonekalumaisen tunnelman keittiöön. Samalla keittiöön syntyy kätevästi lisää säilytystilaa. Yläkaapit sijoitetaan keskitetysti ja liesituuletin on integroitu, mikä tukee huonekalumaista kokonaisuutta.

Harmoninen ja luonnonläheinen

Pähkinä ja tammi ovat pääroolissa vuonna 2023. Puumateriaali tuo keittiöön harmoniaa luoden aidosti maanläheisen tunnelman. Puumateriaali korostuu entisestään, kun osa keittiön pinnoista on yksivärisiä. Jättämällä osan seinistä tyhjiksi, puumateriaali korostaa keittiön huonekalumaisuutta ja harmonisoi tilaa. Myös tässä tyylissä kerroksellisuus yllättää.

Pehmeä aistikas

Tämä pehmeän aistikas tyyli syntyy valitsemalla keittiön sävyksi vaaleaa puuta tai hempeää maalattua pintaa. Pastellisävyjen lisääminen kalusteisiin väripisteinä tuo aistikasta yllätyksellisyyttä. Lisäämällä samaa sävyä tai pintaa tasoon, kaappeihin tai välitilaan, syntyy pehmeä kokonaisuus, joka sopii etenkin olohuoneen yhteydessä olevaan keittiöön. Keittiökalusteet mukautuvat moneen ja valitsemalla muihin tiloihin saman kalustemallin, kotiin syntyy kokonaisuus, joka erottuu edukseen.

Remember Me