Toimiva ja turvallinen koti Pihla-ikkunoilla

Ikkunat ja ovet ovat lämpötalouden näkökulmasta rakennuksen kriittisiä kohtia. Kyse on asuinviihtyvyyden ohella myös kokonaistaloudellisuudesta.

Viimeaikaisen energianhinnan nousun myötä energiatehokkuus onkin yhä tärkeämpi asia ikkunavalintaa tehtäessä. Tähän haasteeseen vastatakseen Pihla on lanseerannut uudistetun Pihla Termo-lämpöikkunan. Sen ainutlaatuinen rakenne takaa maksimaalisen eristyksen.

– Matalaenergiaikkuna Pihla Termo on kaksipuitteinen puualumiini-ikkuna, jonka molemmissa puitteissa on eristyslasielementit, Lauri Puranen Pihlalta valottaa.

Erinomaisen lämmöneristyskyvyn ansiosta se onkin lyömätön vaihtoehto passiivitaloihin.
Sisäänpäin aukeava tuuletusikkuna on vaivaton käytössä; kevyt avata ja sulkea yhdestä painikkeesta. Myös ikkunoiden puhdistus käy turvallisemmin, kun kaikki puitteet avautuvat sisäänpäin, ja koko ikkunan voi pestä sisältä käsin.

– Mikä hienoa, ikkuna eristää samalla ääntä ja auringon lämpösäteilyä tehokkaasti. Laajasta valikoimasta on vaivatonta löytää sopiva ja mieleisensä malli, väri ja puitteen profiili omaan kotiinsa.

Auringonsuojalasi on myös ekologinen valinta

Suunnittelussa suositaan nykyisin luonnonvaloa ja laajat ikkunapinnat ovat hyvin trendikkäitä. Hellekesien yleistyessä auringonpaahde voi kuumimpina päivinä olla kuitenkin armoton. Ikkunat ovat pitkäaikainen investointi ja niin uudisrakentajan kuin saneeraajan kannattaa uhrata tovi perehtyäkseen auringonsuojaukseen ennen ikkunoiden tilaamista.

Pihla-ikkunoihin voi tilauksen yhteydessä saada auringonsuojalasituksen, joka ehkäisee UV-säteilyn ja auringon lämpösäteilyn pääsyä huoneisiin tehokkaasti. Sen avulla voidaan parantaa merkittävästi asuinviihtyvyyttä. Mikä tärkeää, auringonsuojaus vähentää jäähdyttämisen tarvetta säästäen samalla tänä päivänä niin kallista energiaa.

Myös sisustuksen pintamateriaalien ja jopa lattiapintojen käyttöikä pitenee UV-suojan ansiosta, mikä on huomionarvoista. Puupinnat, samoin kuin kankaat ja jopa nahka, kestävät pitkällä välillä heikosti suoraa auringon valoa.

– Myös lattiapintojen käyttöikä lyhenee altistuessaan jatkuvasti UV-säteilylle, Puranen toteaa.

Eri vaihtoehtoja puntaroidessa on tämän vuoksi hyvä laskea kokonaisinvestointia ja sen tuomaa lisäarvoa kuin pelkkää hintaa. Pitkällä jänteellä tarkasteltuna auringonsuojaus on edullinen ja ekologinen valinta.

Antennilasi varmistaa mobiilikuuluvuuden

Nykyisin kaapeli jätetään helposti vetämättä rakennukseen, jolloin mobiilisignaali on käytännössä ainut tapa varmistaa netin toimivuus. Harva rakentaja tulee kuitenkaan ajatelleeksi, mitä vaatimuksia tämän päivän energiatehokas rakentaminen asettaa mobiiliyhteyksille.

– Vahvat eristeet vaimentavat mobiilisignaalia ja estävät sen kulkeutumisen rakennuksen sisään ja sieltä ulos. Eikä helpotusta ole luvassa, sillä 5G läpäisee rakenteita entistä heikommin, Puranen huomauttaa.

Mobiilisignaalin pääsy rakennukseen on myös turvallisuuskysymys. Lain mukaan rakentaja on siten velvollinen huolehtimaan mobiilisignaalin pääsystä sisälle rakennukseen. Pihla Antennilasi on jouhevin tapa ennaltaehkäistä mahdolliset yhteysongelmat. Se mahdollistaa matkapuhelimen kuuluvuuden ja datasiirron sisälle rakennukseen.

– Antennilasin pintaan tehty huomaamaton kuvio levittää signaalin tehokkaasti sisätiloihin varmistaen siten kännykän ja muiden mobiililaitteiden toimivuuden kaikissa huoneissa. Patentoitu Pihla Antennilasi on saatavilla Pihlan ikkunoihin ja oviin.

www.pihla.fi

Remember Me