Tammikuun IKEA-uutuuksissa kohtaavat raikkaus ja runsaus

Alkuvuoden IKEA-uutuuksissa nähdään vuodenajalle luonnollista raikkautta: yksinkertaisia muotoja yhdistettynä graafisiin kuvioihin ja luonnollisiin materiaaleihin, kuten puuhun ja pehmeisiin luonnonkuituihin. Energisoivien sävyjen ja selkeiden linjojen ohella valoa kauteen luo runsas ja elegantti tyyli kultaisilla yksityiskohdilla, leikkisillä printeillä, väreillä ja lasilla. Kauden uutuuksissa nähdään muun muassa luonnosta inspiroituneita tekstiilejä, leikkisiä valaisimia ja keittiön uudet modernit UPPLÖV-kaapinovet ja -etusarjat. 

Todellinen IKEA-klassikko BILLY-hylly täydentyy tammikuussa pyörillä varustetulla BILLY-laatikolla, joka muuttaa kirjahyllyn alatason kätevästi suljetuksi säilytystilaksi. Keittiövalikoima päivittyy uusilla mattapintaisilla UPPLÖV-kaapinovilla ja -etusarjoilla, joiden selkeät ja modernit linjat ovat minimalistisen tyylin ystävien mieleen. Etusarjojen viistetty reuna ja samanväriset metallikahvat heijastavat valoa ja luovat keittiöön virtaviivaisen ilmeen.

Ajatonta suunnittelua hauskoilla yksityiskohdilla
Teräksestä ja lasista valmistettu veistosmainen PILBLIXT-valaisin on jo itsessään katseenvangitsija ja pyöreiden varjostimien järjestystä vaihtamalla voi leikitellä valaisimen muodoilla. Lasiset lampunvarjostimet ovat taitavien käsityöläisten suupuhaltamia. Pyöreä muotomaailma jatkuu riisipaperista valmistetussa REGOLIT kattovalaisimen varjostimessa, jonka leikkisä pilkkukuvio palloilee pyöreässä varjostimessa epäsymmetrisesti. Jokainen käsin tehty paperivarjostin on yksilöllinen ja valo heijastuu niistä kauniisti luoden koristeellisia kuvioita.

Uudet pehmustetut KLINTEN-tuolit yhdistävät käytännöllisyyden ja mukavuuden. Pehmusteiden päälliset ovat irrotettavat sekä konepestävät, ja niiden raikas värimaailma kutsuu hetkeksi hengähtämään ruokapöydän ääressä tai muualla kodissa. Läpinäkyvät, heijastavasta muovista tehdyt TOBIAS-tuolit tuovat puolestaan tuulahduksen retrotyyliä sisustukseen. Sama tyyli jatkuu myös Ilse Crawfordin suunnittelemassa suositussa KONSTFULL-maljakossa, joka saa sesongin myötä uuden ruskean värin. Ylijäämälasista valmistetun maljakon pohjassa on uurteet, joiden ansiosta kukat asettuvat kauniisti haluttuun asentoon.

Ylellisyyttä ja rauhoittumista luonnosta inspiroituen
Tammikuun tekstiiliuutuudet luovat makuuhuoneesta rauhoittumisen ja nauttimisen keitaan. Ylellisen pehmeät SVARTKLINT-vuodevaatteet on valmistettu puuvilla-viskoosisekoitteesta, ja niissä on räjähtävä kukkaprintti. Lisa Bengtsonin suunnittelemat kaksipuoleiset ÄNGLATRUMPET-lakanat palmuineen ja raitoineen ovat saaneet inspiraationsa hiekkarannoista. Puuvillaisissa NÄBBSPINNARE-koristetyynynpäällisissä seikkailevat puolestaan ötökät ja leopardit, ja PARKSALLAT-koristetyynynpäällisessä rönsyilee hauska hedelmäköynnösprintti.

Kasvit kasvavat puuvillaisten KLÄTTERKALLA-pussilakanan ja -tyynyliinan vihreässä lehtikuvioinnissa. Luonnosta inspiroituneet kuviot seikkailevat myös puuvillasta valmistetuissa SANDSENAP- ja SMÅFROSSÖRT-koristetyynynpäällisissä, joiden mustavalkoinen värimaailma edustaa graafisempaa tyyliä. ROSENANEMON-verhojen mustavalkoinen kuvio on saanut inspiraationsa suunnittelija Luna Gilin lapsuuden maisemasta sorateineen ja isoine lehtipensaineen.

IKEA-uutuudet tulevat saataville IKEA-myymälöihin ja -verkkokauppaan tammikuun aikana.

Remember Me