Suoraselkäistä rikkakasvien torjuntaa

Eco Weedkiller Garden on suomalainen innovaatio, joka tekee rasittavien rikkakasvien torjunnasta lasten leikkiä. Enää ei tarvitse selkä väärällä kitkeä rikkakasveja tai käyttää ympäristölle haitallisia torjunta-aineita.

Eco Weedkiller Garden -laite on ensimmäinen kuumavesilaite maailmassa, joka on suunnattu kotitalouksille. Halusimme kehittää edullisen ja turvallisen laitteen kotipuutarhureille vaihtoehdoksi käsin kitkemiselle ja kemikaaleille.

Sukupolvelta toiselle

Luonnon säästäminen oli tärkeä arvo Eco Weedkiller Gardenia suunnitellessa. Laite on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja kun vuosien kuluttua laite tulee   elinkaarensa loppuun, se voidaan kierrättää lähes täysin, ympäristöä säästäen.

Laite voidaan myös täyttää puhtaalla sadevedellä ja sen lämmitykseen voit käyttää valitsemaasi ympäristöystävällistä sähköä, jolloin laitteen käyttö on entistä ekologisempaa.

Näkyviä tuloksia jo tunneissa

Eco Weedkiller Garden -laitteessa kuumennetaan kerralla 25 litraa vettä, jolla voi käsitellä noin 8–10 m² täysin rikkakasvipeitteistä aluetta. Vesi lämmitetään laitteessa verkkovirralla ja kun vesi on yli 100-asteista, laite kertoo olevansa valmis. Tämän jälkeen laite irrotetaan verkkovirrasta ja viedään lähelle käsiteltävää kohdetta. Kuuma vesi ohjataan käsittelypistoolilla rikkakasveihin ja työ on tehty.

Tehoaineena 100°C vesi

Veden teho rikkakasvien torjunnassa perustuu äkilliseen suureen energia-annokseen, joka aiheuttaa tuhoa kasvin solurakenteessa. Vesi on erittäin hyvä väliaine siirtämään lämpöä sen suuren lämpökapasiteetin ansiosta.
Useimmilla kasveilla on luonnostaan mekanismi, joka suojelee niitä esimerkiksi metsäpaloilta.

Kuuma vesi puolestaan ei ole luonnollinen uhka kasville, joten niille ei ole kehittynyt mekanismia siltä suojautumiseen. Kiehuvan veden tunkeutuminen sekä kasvustoon että juuristoon mahdollistaa rikkakasvien torjumisen ja lopulta myös niiden juurien tuhoamisen.

www.ecoweedkiller.com