Sisustamisen sävyt vuonna 2022 – Sävyjä ja trendejä vuodelle 2022

Sisustamisen sävyt vuonna 2022 ovat yhä maanläheisiä. Harmaat ja beiget ovat edelleen trendivärejä ja etenkin vihreän eri sävyjä suositaan. Niiden lisäksi muita tehovärejä nostetaan esille koriste-esineillä, tauluilla, tekstiileillä ja matoilla. Boho-tyylinen sisustaminen, käsitöineen ja viherkasveineen, pitää pintansa. Skandinaaviseen boho-tyyliin voi helposti yhdistää mm. kotimaisia design-tuotteita ja pastellisävyjä, mutta kepeällä otteella. Murretut sävyt ovat sisustussävyjen peruskulmakiviä. Melko vaaleaan sisustustyyliin sisällytetään luonnon omia voimavärejä, kuten punertavan ruskeaa, poltettua oranssia, sinistä ja jopa viininpunaista. Luonnollinen ja rauhallinen värimaailma sointuu erilaisten kalusteiden kanssa pehmeästi yhteen ilman suuria kontrasteja. Sisustustrendiin sopivia sävyjämme ovat mm. Juutti, Höyhen, Hamppu ja Oliivi.

KOTI ON TURVALLINEN JA VIIHTYISÄ PESÄKOLO

Vietämme kodissa paljon aikaa. Muutaman viime vuoden aikana olemme olleet kotona kenties enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kotimme ovat muuttuneet osittain myös työ-, opiskelu- tai harrastustiloiksi. Siksi tilaratkaisuissa ja sisustuksessa etsitään käytännöllisyyttä, toiminnallisuutta ja järjestelmällisyyttä. Niiden lisäksi viihtyvyys ja kotoisa pehmeys ovat toivottuja, sillä kodin halutaan olevan rauhallinen pesäkolo. Maanläheisyys sekä luonnon omat materiaalit luovat viihtyvyyttä ja rentoutta, turvallisuudentunnetta unohtamatta. Tekstiileissä ja muissa materiaaleissa aitous ja kestävyys ovat suosittuja. Laadukkaita tuotteita sekä kierrätystä, entisöintiä ja käsityötä arvostetaan. Materiaaleissa pellavan, villan, juutin, nahan ja rottingin suosio jatkuu edelleen, mutta niiden rinnalle nousevat tekstiilien raita- ja kukkakuosit, jotka piristävät ja antavat energiaa sisustukseen. Pesäkolon rakentamiseksi sävyistämme ovat suosituimpia vaaleat ja luonnolliset sävyt, kuten Purjo, Helmi ja Sahara.

ENTÄPÄ, JOS LÄMPÖINEN SISUSTUS EI OLE ITSELLE MIELEINEN?

Pehmeän ja lämminhenkisen kotikolon vastapainoksi saatat kaivata raikkautta ja seesteisyyttä sekä avaraa tilaa ja hengittävyyttä. Siniharmaan pehmoiset ja murretut sävyt tuovat kepeyttä ja positiivista energiaa kotiin. Silloin viileän, kuten harmaansinisen, tunnelman vastapainoksi sisustukseen tuodaan puun lämpöä ja tekstiilien pehmeyttä. Sininen viestii vapaudesta, avaruudesta, raikkaudesta ja meren aaltojen pehmeästä keinunnasta. Ruskean eri sävyt antavat sinisyyteen rouheutta, vahvuutta ja vastapainoa. Ilmankos meri hiekkarantoineen on varmasti meille jokaiselle levon ja rentoutumisen keidas. Sävyistämme tähän sopivat mm. Pisara, Hortensia, Dyyni ja Terra.