Savonlinna – kiehtova yhdistelmä mennyttä ja nykypäivää

Saimaan sydämessä sijaitseva Savonlinna on dynaaminen ja kehittyvä kaupunki, joka tunnetaan huikeista järvimaisemistaan sekä runsaasta kulttuuritarjonnastaan.

Historiallinen keskusta ja satama ovat vanhoine, pieteetillä kunnostettuine kiinteistöineen ja höyrylaivoineen viehättävä ja eläväinen kokonaisuus. Matkailijoiden ja paikallisten iloksi keskustasta löytyy viehättäviä kahviloita ja toinen toistaan parempia ravintoloita, samoin kuin erilaisia pikkuliikkeitä. Ei mikään ihme, että Savonlinna on Oopperajuhlineen suosittu matkailukohde niin koti-  kuin ulkomaanmatkailijoiden parissa. Tunnelma onkin varsin kansainvälinen, eikä ainoastaan kesäisin.

– Jopa viimeisten kahden vuoden aikana matkailijat löysivät tiensä hyvin Savonlinnaan, kiinteistöjohtaja Jukka Oikari toteaa.

Vapaa-ajan viihtyvyyttä

Alueen koulutustarjonta on hyvä ja ammattikorkeakoulun laajentuneet opintolinjat avaavat monia mahdollisuuksia.  Savonlinnassa opiskelee ammattikorkeakoulussa noin 1 100 sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan, tekniikan ja turvallisuusalan osaajaa. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk tunnetaan korkealuokkaisesta opetuksestaan. Sen yhteydessä toimiva kuitulaboratorio edistää metsäbiomassan ja puukuidun jatkojalostamista uusiksi kuitutuotteiksi avaten maallemme uusia tulevaisuuden näkymiä.

Savonlinna on panostanut viime vuosien aikana vahvasti entistä paremman palveluverkon rakentamiseen, mikä on hyvä uutinen tänne muuttoa puntaroiville.

– Eri puolille kaupunkia on noussut uusia kouluja, joista Punkaharjulle valmistuva, 12 miljoonan euron koulu, on yksi kärki-investoinneistamme ja mittava satsaus kuntalaisten hyväksi, Oikari valottaa.

Vapaa-ajan harrastuspuoli on otettu Savonlinnassa erityisen huomion kohteeksi. Monipuolinen verkosto tarjoaa oivat mahdollisuudet niin lapsille, nuorille kuin varttuneemmalle väellekin harrastaa mieleisiään lajeja. Muutama vuosi sitten valmistuneet Harjoitusjäähalli sekä Tanhuvaaran jalkapallohalli on otettu hyvin vastaan. Lisäksi Savonlinnan keskustaa kiertävät hienot kevyenliikenteen väylät ja Riihisaaren museoalue Olavinlinnan vieressä on peruskorjattu uuteen uskoon.

– Vaikka kaupungeilla onkin tänä päivänä monenlaisia haasteita, olemme halunneet panostaa kuntalaisten viihtyvyyteen myös tällä saralla, Oikari toteaa.

Myös uusi paloasema valmistuu vielä tämän vuoden syksyllä. Sen myötä ollaan tekemässä uutta hankesuunnittelua:

– Kaavailemme vanhalle asemalla nuorten skeittihallia ja senioreiden harrastetiloja, hän paljastaa.

Hyvä asua ja rakentaa

Siinä missä monella paikkakunnalla väestömäärä pienenee, Savonlinnassa kehitys onkin ollut positiivista. Kysyntään vastatakseen muuttovoittokaupunki on kaavoittanut uusia omakotialueita. Yksi tällainen on loistavalla paikalla sijaitseva Suutarniemi, josta löytyy tontteja hulppeissa Saimaan rantamaisemissa. Muutenkin rakentaminen on jouhevaa, sillä tonttimaata on kaavoitettu myös kerrostalorakentamiseen.

– Täällä ei tarvitse odotella vuositolkulla, sillä olemme halunneet vastata kysyntään oikea-aikaisesti. Vahvan palveluverkon myötä uskomme myös lapsiperheiden huomaavan entistä paremmin Savonlinnan tarjoamat mahdollisuudet viihtyisään ja turvalliseen asumiseen, Jukka Oikari kiteyttää.

www.savonlinna.fi

Remember Me