Raikas tunne kotiin monipuolisilla SOL Pesulapalveluilla

Usein asiakas mieltää pesulapalveluiden olevan vain hienoimpia vaatteita varten. Todellisuudessa aivan kaikkea voi tuoda pesulaan aina sukista käyttö- ja juhlavaatteisiin asti.

Viimeisten kahden vuoden aikana, jolloin monella jäivät juhlat pitämättä koronarajoitusten vuoksi, myös juhlavaatteiden pesut unohtuivat. Sen sijaan kodintekstiilien osuus on korostunut. Laadukas ja mieleinen vaate tai tekstiili kannattaakin huoltaa oikein, jotta se säilyy käyttökuntoisena mahdollisimman pitkään.

Pesutapa tulee valita aina materiaalien mukaan. Jos kemiallisesti pestäviä vaatteita tai tekstiilejä pestään kotikoneessa, ne saattavat vaurioitua tai menettää ryhtinsä. Tietyille vaatteille ja tekstiileille tarkoitettua kemiallista pesua ei voi tehdä kotona, mutta se onnistuu SOL Pesulan ammattilaisten osaavissa käsissä.

Sohvanpäälliset ja kodin arvotekstiilit turvallisesti puhtaiksi

SOL Pesulapalveluiden kattava verkosto palvelee asiakkaita monipuolisesti ympäri Suomen. Kaikissa pesulamyymälöissä tehdään sekä kemiallista että vesipesua. Miltei kaikki tekstiilit saadaan huollettua paikan päällä, mikä mahdollistaa todella nopeat toimitusajat.

Sisustuksessa kasvavana ryhmänä ovat tänä päivänä trendikkäät seinävaatteet. Arvotekstiileillä ja seinävaatteilla saattaa kuitenkin olla jo ikää, tai niissä voi muuten olla omanlaisiaan asioita, jotka pitää ottaa huomioon.

Ne, samoin kuin erilaiset sisustus- ja perintötekstiilit, kannattaakin jättää suosiolla ammattilaisen käsiin. Näin niille löytyy varmasti oikeat, hellavaraiset ohjelmansa. Muutoin kodintekstiileissä huolletaan lisäksi paljon päiväpeitteitä, peittoja, pöytäliinoja ja verhoja. Niille tuotteille, joille tuntuva kutistumisen vaara on olemassa, kemiallinen pesu on ainoa oikea vaihtoehto.

– Pesettämällä tekstiilit pesulassa niistä saa jälleen raikkaita ja siistejä, ja ne on miellyttävä ottaa taas käyttöön. Esimerkiksi sohvan- ja nojatuolinpäällisiä huolletaan meillä paljon paikan päällä, Sol Pesulapalveluiden Jarkko Hjerp kertoo.

Nopeimmillaan kemiallisesti pestyt tuotteet saa jo kolmessa tunnissa.

– Matot toimitamme aina mattopesulaan, eli niille kannattaa varata hieman enemmän aikaa. Samoin liinavaatteille on syytä varautua noin viikon toimitukseen.

Hyödynnä helppous ja asiantuntemus

SOL Pesulapalvelut on valtakunnallisesti toimiva, kuluttajaa lähellä oleva kotimainen perheyritys, jonne tekstiilit voi jättää turvallisin mielin.

– Vaate- ja tekstiilihuollon ammattilaisemme huolehtivat paikallisissa pesuloissamme kuluttajien ja yritysten pesulatarpeista vastuullisesti ja ympäristöä huomioiden, Hjerp valottaa.

Jos jokin mietityttää, voi pesulaan olla yhteydessä jo etukäteen. Yhdessä ammattilaisen kanssa pohtien löytyy oikea ratkaisu, jolla vaate tai kodin tekstiili saadaan huollettua ja pestyä turvallisesti.

Päällystakkien sekä muiden vaatteiden ja tekstiilien käyttöikää on mahdollista jatkaa niille tarkoitetun suojakäsittelyn avulla. Suojakäsittelyaine ei muuta materiaalin ominaisuuksia, vaan muodostaa tekstiilille kosteutta ja likaa hylkivän pinnan.

Vaikka suojakäsittelyn tekeminen on mahdollista myös kotona, on pesulassa tehty yleensä tehokkaampi, sillä SOL Pesulassa käsittely tehdään aina koneellisesti. Näin aine levittyy tasaisesti ja samalla tuote saa tarvitsemansa lämpökäsittelyn.

Erilaisten pesumenetelmien lisäksi palveluvalikoimasta löytyy myös korjausompelu-, otsonointi- ja sekä tekstiilipesurien vuokrauspalvelu.

www.sol.fi