Pieni venttiili, isot säästöt

Energiaremonttiin tai uudiskohteeseen oikein tehty pieni lisäsatsaus tuo nopeasti energiasäästöjä. Myös ahtaisiin tiloihin helposti asennettava älykäs TA-Smart -säätöventtiili kerää ja mittaa dataa reaaliajassa lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmästä. Se myös reagoi automaattisesti ja erittäin tarkasti virtausolosuhteiden muutostarpeisiin.

Kiinteistöjen energiaremonttien toteutuksissa on monta päänsärkyä ja uudiskohteissakin on tärkeää saada valittua laadukas, mahdollisimman huoltovapaa sekä muutoksiin automaattisesti ja optimaalisesti sopeutuva lämmitys- ja jäähdytyslaitteistokokonaisuus.

Säätöventtiilit ovat aina olleet tärkeässä roolissa virtausten säätämisessä, mutta uusimmat niistä ovat jo paitsi älykkäitä myös äärimmäisen tarkkoja.

– Markkinoilla on nyt voimakas tarve tarkkaan ajantasai-seen energian mittaamiseen ja energiavirtojen säätämiseen. Ruotsissa emoyhtiömme lanseerattua uuden TA-Smart -venttiilin saatiin käyttökohteissa vahvistettua se, mikä testikohteissa jo oli ilmennyt. TA-Smart -venttiili pystyy säätämään ja mittaamaan tehoa myös alhaisilla virtaamilla tarkan jatkuvan virtausmittauksen ansiosta, mikä nopeuttaa merkittävästi säätöprosessia, kertoo IMI Hydronic Engeneering toimitusjohtaja Jorma Kukkonen Vantaan showroom-tiloissa.

– Energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät jatkuvasti. Venttiilimme mahdollistaa reaaliaikaisen energian säädön, datan keruun ja seurannan, minkä avulla voidaan saavuttaa huomattavia energiasäästöjä ja esimerkiksi olla askel lähempänä energiatehokkuussertifiointia, vahvistaa tekninen päällikkö Mikko Lättilä.

IMI: maailmanlaajuinen toimija, paikallinen palvelu

Kukkosella ja Lättilällä on pitkä, monipuolinen kokemus vesikiertoisista lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmistä.

– Olemme alan ainoa toimittaja, joka pystyy pumppuja lukuun ottamatta tarjoamaan kaikki komponentit, joita vesivirtojen säätämiseen tarvitaan. Tämän lisäksi meillä on vankka osaaminen after sales -puolella eli asiakas saa meiltä apua vaikkapa mitoituksessa ja tarvittaessa paikan päällä myös asennuskohteessa, Kukkonen kiteyttää.

Maailmalla on huomattu uuden älykkään TA-Smart -säätöventtiilin edut, asennuksen helppous sekä erinomainen tekninen tuki.

– Esimerkiksi itävaltalaisessa tuotantokohteessa valintaan vaikuttivat kompakti koko sekä matalien virtaamien  säätö. Singaporessa puolestaan data centerin jäähdytyksessä päädyttiin venttiiliimme sen säädettävyyden, vasteajan ja tarjoamamme asiakastuen vuoksi, Lättilä lisää.

Remember Me