Narvi ymmärtää saunomisen lisäksi myös kylmän päälle

Saunominen on noussut otsikoihin useasta eri syystä. Sen terveysvaikutukset ovat kiistattomat, joka on noteerattu suuressa mittakaavassa myös kansainvälisesti. Pohjolasta lähtöisin oleva avantouinti on seuraava trendi, kylmä tekee ihmiselle hyvää. Mutta miten käy puulämmitteisten kiukaiden ja miten nykytilanne vaikuttaa saunatoimialaan?

Saunabuumi” sai alkunsa 2010-luvun loppupuolella ja koronapandemian aikana sauna, ja saunominen ottivat valtavan askeleen eteenpäin. Huomattiin, että rentouttava ja terveellinen saunaelämys voidaan saavuttaa helposti myös kotona. Julkiset saunat ja Spat kärsivät toki pandemian aikana oltuaan suljettuina, mutta saunojen määrä maailmassa lisääntyi huimasti. Näihin saunoihin tullaan jatkossa tarvitsemaan uusia kiukaita, joka kirkastaa Narvin tulevaisuudennäkymiä.

Suomessa pinnalle on nostettu puulämmitteisten kiukaiden hiukkaspäästöt, sekä näille tuotteille asetettavat uudet vaatimukset. Narvi on aina ollut edelläkävijä ympäristöasioissa, siitä esimerkkinä maailman puhtain puulämmitteinen kiuas Narvi NC 16. Narvin vuonna 2021 käyttöön otetussa tehtaassa ympäristö- ja vastuullisuusasiat ja ovat toteutettu tasokkaasti, modernia laitteistoa hyödyntäen. Vihreässä tehtaassa valmistetaan vihreitä kiukaita.

Kolmas toimialalla merkittävä asia on tämänhetkinen maailmantilanne. Raaka-ainehintojen nousu ja materiaalin saatavuushaasteet aiheuttavat monelle yritykselle haasteita. Narvilla tilanne on hyvä, sillä kaikki raaka-aine ja komponentit tulevat läheltä. Teräs on sekä sähkö-, että puulämmitteisen kiukaan tärkein raaka-aine.

Narvi hankkii ja on aina hankkinut terästä Suomesta, se on ollut kotimaiselle kiuasvalmistajalle itsestäänselvyys. Ohjauskeskukset tulevat nekin läheltä, raumalaiselta toimittajalta. Kun ei ole riippuvainen tuontitavarasta tai konttiliikenteestä, voi tuotannon suunnitella järkeväksi ja saatavuus on taattu. Se on osoittautunut vahvaksi varsinkin näinä aikoina.

Narvi saattaa olla monelle tuttu kestävistä ja perinteitä kunnioittavista puulämmitteisistä kiukaista. Tuotekehitys on kuitenkin aktiivista, ja markkinoille tuodaan jatkuvasti uusia tuotteita. Nämä uutuudet ovat sähkökiuaspuolella, jossa vientimarkkinat ovat tulevaisuuden kasvun pohjana.

Narvi WiFi on erinomainen tuote tähän tarkoitukseen, ulkomailla on totuttu puhelimella ohjattavaan talotekniikkaan, ja myös koti-span sauna halutaan lämmittää etänä. Narvin patentoidulla teknologialla sen voi tehdä turvallisesti, ilman ylimääräisiä lisälaitteita.

Saunomisen lisäksi suomalaisten toinen suosikkiharrastus – avantouinti, on saanut paljon positiivista julkisuutta. Rentouttava ja monelle eksoottinen tapa virkistäytyä on sekin terveydelle hyödyllistä.

Uusi tuote Narvi Avanto mahdollistaa avantouinnin missä tahansa kylpytilassa. Tämä on mullistava asia, sillä avantouinti ei lämpimissä olosuhteissa ole helposti toteutettavissa. Käytännössä kylmäaltaat ja lumihuoneet ovat vientimarkkinoilla ainoat tavat luoda avanto-olosuhteet. Nyt siihen on tarjolla helppo ja edullinen vaihtoehto – oma avantosuihku, vaikka kotiin.

narvi.fi