Minikodissa myös asuinkustannukset ovat pienet

Suomessakin viime aikoina mielenkiintoa herättäneet minitalot ovat varsin soman näköisiä, mutta ne kasvattavat suosiotaan myös järkisyistä – eikä vähiten edullisempien hankinta- ja asuinkustannusten vuoksi. Siklan minikodit valmistuvat tehtaassa moduuleista, mahtuvat pienellekin tontille ja tarvitsevat lämmitykseensä vähemmän energiaa.

Moni suomalainen on nyt huolissaan, riittävätkö rahat kasvaviin energiakustannuksiin. Asuntovelkaisissa kotitalouksissa vyötä kiristää myös lainakorkojen nousu. Nousevat asuinkustannukset kirpaisevat kuitenkin huomattavasti vähemmän niitä, jotka asuvat minikodissa.

”Minikodit ovat yhdestä moduulista koostuvia 50–60-neliöisiä pikkukoteja, ja osa niiden kustannuseduista liittyykin juuri asunnon kokoon. Minikodit mahtuvat pienelle rakennuspaikalle, joten tontista ei tarvitse maksaa yhtä paljon kuin suurempaa taloa rakennettaessa. Ja koska minikodin neliömäärä on pieni, energiaa ei huku ylimääräisten neliöiden lämmittämiseen”, toteaa Siklaelementit Oy:n toimitusjohtaja Lasse Kaikkonen.

Moduulirakentaminen nopeuttaa valmistusta ja minimoi hukkaa

Sikla-konserniin kuuluva Siklaelementit Oy lähti vuoden 2022 alussa mukaan minitalojen markkinaan. Yrityksen kesällä 2021 avattu puuelementtitehdas Siikalatvalla on erikoistunut moduulirakentamiseen, ja minitalojen moduulipohjainen tuotantoprosessi istuu erinomaisesti tehtaan tuotevalikoimaan.

Toinen syy minikotien edullisuuteen onkin Kaikkosen mukaan juuri tehdasvalmistus. Siklaelementtien minikodit rakennetaan kotimaisesta puutavarasta tehtaan kuivissa sisätiloissa. Tehdasvalmistuksen avulla tuotantoprosessi on ripeä ja hukka voidaan minimoida, joten kodin hinta pysyy aisoissa. Kun talo on viimeistä pintaa myöten valmis, se kuljetetaan tontille, nostetaan perustusten päälle ja kytketään valmiina odottaviin vesi-, viemäri- ja sähköliittymiin.

Aurinkoenergiajärjestelmä pienentää sähkölaskua

Kolmas tekijä, joka pitää minitalojen asumiskustannukset edullisina, on tarkoituksenmukainen lämmitysjärjestelmä. Esimerkiksi suosiotaan vuosi vuodelta kasvattanut maalämpö saattaa olla tarkoituksettoman kallis investointi yksittäistä minitaloa hankittaessa.

”Siklaelementtien minikodeissa jokaiseen kotiin kuuluu aurinkoenergiajärjestelmä, joka kytketään sähköjärjestelmän rinnalle. Ja jotta kynnys oman uuden minikodin hankkimiseen pysyisi mahdollisimman matalana, tarjoamme tänä syksynä minikodin ostavalle myös vuoden 2023 sähköt kaupan päälle”, Kaikkonen kertoo.

Lisätietoja Siklaelementtien minikodeista: https://siklaelementit.fi/ratkaisu/minikodit/

Lisätietoja syksyn kampanjasta: https://siklaelementit.fi/landing/sahkokampanja/

Remember Me