Merellinen ja viihtyisä Rauma tarjoaa arjen elämyksiä

Rauma on lähes 40 000 asukkaan kaupunki, joka huokuu merellisyyttä ja arvokasta kulttuuriperintöä sekä tarjoaa viihtyisää asumista ja monipuolisia palveluja. Tänä vuonna vietetään Rauman kaupungin 580-juhlavuotta.

Teollisuus ja monipuolinen palveluverkosto tuovat kaupunkiin elinvoimaa sekä runsaasti työpaikkoja. Raumalla palvelut ovat lähellä ja välimatkat lyhyitä. Asuminen on edullista ja vapaita asuntoja on hyvin tarjolla. Myös harrastuksia löytyy kaikenikäisille.

Rauma on hyvä paikka asua ja elää – kahden maailmanperintökohteen kaupunki tarjoaa aitoja elämyksiä. Suomen vetovoimaisin ja persoonallisin seutukaupunki toivottaa uudet asukkaat ja matkailijat tervetulleiksi.

Tuhansia uusia työpaikkoja

Rauma on tuhansien uusien työpaikkojen kaupunki. Elinkeinoelämä on nosteessa ja lisää työpaikkoja on syntynyt muun muassa meri- ja metsäteollisuuteen sekä palvelualalle. Rauman seudun yritykset ovat investoineet tulevaisuuteen yli miljardin euron edestä.

Teollisuusinvestoinnit tuovat työpaikkoja palvelualalle, kädentaitajille, kunnossapitoon sekä huoltotehtäviin. Myös yrittäjyys on Raumalla voimissaan.

Paras paikka asua ja elää

Asuminen on Raumalla edullista ja vapaita vuokra- sekä omistusasuntoja on saatavilla eri puolilla kaupunkia. Kodin voi valita meren rannalta, maaseudulta, keskustasta tai maailmanperintökohde Vanhasta Raumasta. Vuokrat ja myyntihinnat ovat maltilliset myös kaupunkialueella.

Tiiviin kaupunkikeskustan myötä Raumalla liikkuminen on helppoa ja nopeaa. Kaupunki panostaa sekä kävelyn että pyöräilyn edistämiseen. Arkiliikunnan lisäksi Raumalla on monipuoliset mahdollisuudet virkistäytyä, harrastaa ja osallistua seuratoimintaan. Pyöräilyreittejä ja retkipolkuja riittää. Myös Rauman upeaan saaristoon pääsee tutustumaan kätevästi yhteysaluksilla. Meri on auki aina Ruotsiin asti!

Suomen parhaana palkittu kaupunkikeskusta on shoppailijan aarreaitta. Vanhan Rauman erikoisliikkeistä ja pikkuputiikeista saa sydämellistä palvelua. Isommatkin liikkeet ovat kävely- ja pyöräilyetäisyydellä. Ydinkeskustaan nousee uusi kauppakeskus, ja vuonna 2023 Raumalle valmistuu uusi liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus.

Kahden maailmanperintökohteen kaupunki

Rauma on ainutlaatuinen myös kulttuurihistoriallisesta näkökulmasta. Tunnelmallinen puutaloalue Vanha Rauma sekä historiallinen hautaröykkiöalue Sammallahdenmäki tarjoavat kaupunkilaisille ja matkailijoille ainutlaatuista nähtävää ja koettavaa.

www.rauma.fi