Luontoystävällisyys, muotoilu ja käyttömukavuus – siihen kiteytyy ecoteco

Ensimmäinen ecoteco tuote, kompostoiva ecoteco puucee, syntyi tarpeesta. Sananmukaisesti. Tarpeesta kehittää ekologinen ja käyttömukavuudeltaan ylivertainen kompostoiva kuivakäymälä. Hyvin suunniteltu, toimiva ja käyttäjäystävällinen kuivakäymäläratkaisu kesämökkiasukkaiden tarpeisiin.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Siksi suunnittelutoimeksianto annettiin syksyllä 2009 yhdelle Suomen johtavista teollisen muotoilun toimistolle, ED-designille.

Toimeksiannon otti vastaan toimiston perustaja Tapani Hyvönen, joka on suomalaisen teollisen muotoilun grand old man. Noin viikon kuluttua Tapani esitteli ensimmäiset käsin piirretyt luonnokset kompostoivasta huussista, jonka käyttömukavuus kiteytyi tarpeeksi suureen (200 litraa) renkailla varustettuun säiliöön, joka on helppo irrottaa jatkokompostointia varten ja korvata vaihtosäiliöllä.

Toinen tärkeä ominaisuus oli hyvin suunniteltu ilmanvaihtoratkaisu, jonka ansiosta sekä hajut että ylimääräinen kosteus haihtuvat kompostorista puuceen takana olevan piipun kautta. Vaikka tuotetta on toki vuosien aikana hienosäädetty ja paranneltu asiakaspalautteen pohjalta, niin Tapanin “kädenjälki” ja muotokieli näistä ensimmäisistä luonnoksista on edelleen täysin tunnistettavissa.

Vuosien saatossa ecotecon puuceevalikoima kasvanut. Perinteisten suosikkien ecoteco “pikkulan” ja ecoteco XL puuceen rinnalle on tullut muun muassa Varastohuussi XXL ja iso Esteetön Invahuussi. Nyt tuoteperheen uusimpana tulokkaana ja kruunujalokivenä on Huussi de Luxe – ecoteco Voimala.
Hyvin suunniteltu huussi on puoliksi tehty!

ecotecon design by Tapani Hyvönen, ED design

ecoteco.fi

Remember Me