Luonnonvoimaa sisustukseen – Kylpyhuoneissa näkyvät nyt meren ja metsän sävyt

Astu metsän siimekseen, rantakalliolle tai aaltojen syleilyyn. Juhlavuottaan viettävä IDO tuo luonnonläheiset värit, pinnat ja kuvioinnit kylpyhuoneisiin.

Tämän vuoden trendikkäimmissä kylpyhuoneissa luonto tuodaan sisätiloihin. Inna Sarajärvi IDO & Geberit Showroomilta kertoo, että luonnonläheisyyttä tilaan saa tuotua materiaaleilla, kalusteiden värivalinnoilla sekä sisustuselementeillä. Rohkeitakaan ratkaisuja ei tarvitse pelätä.

– Kylpyhuoneessa omien toiveiden ja trendien toteuttaminen on muita kodin tiloja vapaampaa. Suljettujen ovien takana voit toteuttaa itseäsi ja nauttia omasta ajasta.

IDOn Sarajärvi paljastaa kolme tapaa, joilla sinäkin saat kotiisi trendikkään luonnollisen tyylin.

 

1. Elävöitä lattia- ja seinäpinnat.

Rustiikkista rosoa, käsintehdyn tuntua. Kylpyhuoneessa kiven ja keramiikan eri sävyt ja epätasaisuudet saavat nyt näkyä.

– Yksivärisyyden sijaan pintoihin haetaan orgaanista kirjavuutta. Katse hakeutuu kiinnostaviin yksityiskohtiin, mikä tekee tilasta silmää miellyttävän ja aikaa kestävän, Sarajärvi kertoo.Puu on suomalaisille tuttu ja luonnonmukainen materiaali, joka kuitenkin soveltuu huonosti kosteisiin kylpyhuonetiloihin. Samaa tuntua saadaan kuitenkin puukuvioiduilla kalusteilla.
– IDO-mallistoista tutut puunsävyt tammi ja pähkinäpuu tekevät säilytyskalusteista kauniin eläväpintaiset. Melamiinipinnat kestävät kylpyhuoneen kosteutta ja kulutusta, kertoo Sarajärvi.

 

2. Valitse mattaa ja murrettuja sävyjä.

Korkeakiiltoiset kalusteet ja kirkkaat sävyt tuovat tilaan kuin tilaan sähäkkää ryhtiä. Vastaavasti mattapinnat ja murretut värit luovat levollisuutta, lämpöä ja luonnollisuutta.

– Esimerkiksi IDO Sense Art -kalusteiden tunnelmallinen laavanharmaa ja syvä yönsininen tuovat kontrastia vaaleampien seinäpintojen ja valkoisen keramiikan rinnalle – olematta kuitenkaan liian dominoivia, Sarajärvi kertoo.

 

 

3. Panosta pieniin yksityiskohtiin.

Kun kalusteet ja pinnat on valittu, voi tilan tunnelmaan vaikuttaa vielä sisustuselementeillä. Silmää miellyttävät yksityiskohdat, aromaattiset tuoksut ja tunnelmallinen valaistus nostavat kylpyhuonekokemuksen uudelle tasolle.

– Kylpyhuoneen valaistuksen kannattaa olla himmennettävä, jotta valon määrää ja sävyä voi säätää tunnelmaan sopivaksi. Näin tila elää luontaisen rytmimme mukaan – aamuvarhaisesta iltamyöhään. Helppo tapa tunnelmallisen valaistuksen luomiseen on valita peili himmennettävällä valolla, Sarajärvi kertoo.

Jos kylpyhuoneeseen tulee luonnonvaloa, kannattaa tilaan tuoda kosteudessa kukoistavia kasveja.

Myös yksityiskohdissa kuten vetimissä, pyyhetangoissa ja hanoissa materiaalivalinnat kannattaa sitoa muuhun sisustukseen.

– Esimerkiksi IDOn säilytyskalusteisiin on saatavana useita vedinvaihtoehtoja aina nahasta puun eri sävyihin, messinkiin ja ruostumattomaan teräkseen.

 

Lähde: Luonnonvoimaa sisustukseen – Kylpyhuoneissa näkyvät nyt meren ja metsän sävyt | IDO (mynewsdesk.com)

Remember Me