Kokonaisvaltaiset kattoasennukset, remontit ja huollot alan ammattilaiselta

Vaihtelevat sääolot rasittavat tänä päivänä etenkin vanhoja kattoja. Lumimassojen sulaminen ja uudelleen jäätyminen voivat vaurioittaa bitumikattojen kriittisiä kohtia.

Hannu Rautiaisen mukaan ongelmat korostuvat etenkin hallien kohdalla, ei niinkään pientaloissa. Etenkin niiden hallien katoilla, jotka on varustettu sisäpuolisilla kaivoilla, lumikuormat voivat tuottaa ongelmia. Oman haasteensa yhtälöön tuo se, ettei bitumikatteella olevaa lunta saa kolata kokonaan, vaan pintaan on jätettävä 10 cm vahvuinen suojakerros.

Rautiainen korostaakin ennakoinnin ja säännöllisten tarkastusten merkitystä. Ne ovat varmin tapa pidentää katon elinkaarta ja saada samalla kokonaisvaltaista kustannussäästöä. Ongelmien mutkistuessa kun vahinkojen määrä tuppaa samalla nousemaan.

– Keväällä, lumien sulaessa ja taas syksyn tullen lehtien tipahtaessa maahan on oikea aika tarkistaa katon kunto. Näin toimien pystytään reagoimaan mahdollisiin ongelmiin ajoissa, hän painottaa.

Tarkistuksen yhteydessä varmistetaan läpivientien tilanne ja puhdistetaan kourut. Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä ja varmistetaan se, että sadevedet kulkevat sitä reittiä kuin pitääkin. Asuntoyhtiöissä katon säännöllinen huolto on tärkeätä tiedostaa myös osakkaiden parissa, muodostaahan katto yhden kriittisimmistä rakenteista kiinteistön arvoa ajatellen.

Ammattiylpeydellä – kuin itselle tehden

Tähtieristys PKS Oy tekee uudiskohteiden kattourakointia, -remontteja ja -huoltoja vankalla kokemuksella ja ammattitaidolla. Yhtiö on erikoistunut bitumikattoihin, mutta tekee myös pelti- ja tiilikattojen asennusta. Paraikaa käynnissä on kaikkiaan seitsemän kerrostaloa kattava kattourakka Helsingin Pihlajistossa, Hollolan kalajalostamon villakatto 4 500 m2 ja muita pienempiä hankkeita.

Kattourakoinnin ohella yhtiö tarjoaa tukimuurien ja pihakansien eristykset, ynnä muita bitumialaan kuuluvia palveluita. Rautiaisella on vuosikymmenten kokemus kattourakoinnista, mikä tuo näkökulmaa asiaan. Kattotöissä käytetään aina hyviksi koettuja, kotimaisia materiaaleja.

Hän luonnehtii itseään vanhan koulukunnan edustajaksi, joka tekee työtään ammattiylpeydellä. Osaava ja vankan ammattitaidon omaava tiimi näyttelee tässä isoa roolia.

– Sanonkin aina työntekijöilleni, että tehkää kuin tekisitte itsellenne. Ja esimerkiksi saneerauksen yhteydessä ilmoitan aina asiakkaalle, että takuuaikana käymme 4 kertaa vuodessa tarkastamassa katon, hän toteaa.

Tähtieristykseltä saa kaikki kattotyöt suunnittelusta toteutukseen ja kattoturvatuotteisiin asti.

– Teemme myös huoltosopimuksia kattohuolloista yritysten, julkishallinnon ja yksityisasiakkaiden kanssa, hän summaa lopuksi.

www.tahtieristyspks.fi