Kevyt ja tyylikäs Contura-kiertoilmatakka

Contura-takat on erikoistunut hyötysuhteeltaan tehokkaiden, mutta keveiden kiertoilmatakkojen valmistukseen. Se tunnetaan myös klassisesta skandinaavisesta muotoilustaan.

Contura-takat ovat täysin hiilidioksidineutraaleja. Moderni ja tehokas Contura-takka onkin loistava vaihtoehto ympäristötietoiselle kuluttajalle.

Perinteikkään yhtiön historia juontaa juurensa aina 1950-luvulle asti. Ruotsalaiset kiertoilmatakat valmistetaan edelleen yhtiön omilla tehtailla Lounais-Ruotsissa, Markarydissa. Yhtiön tuotantolaitos on yksi Euroopan nykyaikaisimmista ja toiminut alan edelläkävijänä jo pitkään.

Tehokasta ja puhdasta lämmöntuottoa

Uudet, muualla Euroopassa jo aiemmin hyväksytyt tulisijojen päästövaatimukset ovat astuneet voimaan nyt myös Suomessa. Direktiivin avulla halutaan seurata päästöjen ja pienhiukkasten määriä ja varmistaa, että kuluttajan jatkossa ostama tulisija täyttää sen asettamat vaatimukset. Kiinteän polttoaineen tilalämmittimiä koskeva ekosuunnitteludirektiivi koskee kaikkia 1.1.2022 jälkeen markkinoille saatettuja tuotteita.

Contura on toiminut ekosuunnittelun saralla edelläkävijänä jo pitkään. Sen takat ovat täyttäneet EU:n asettamat tiukat kriteerit jo aiemmin. Tehokas palamistekniikka minimoi päästöt ja takaa erinomaisen lämpötalouden. Ohjeiden mukaan poltettaessa Contura-takat alittavatkin raja-arvot kirkkaasti. Savupäästöjä muodostuu minimaalisen vähän.

– Puun energia käytetään huoneen lämmittämiseen – eikä se haihdu savuna ulkoilmaan, Conturan Suomen maajohtaja Mikko Varjokorpi valottaa.

Helppo sijoittaa sisustukseen

Contura-takan rakenne on kevyt eikä se siksi vaadi uuninpohjanvahvistusta.

– Lähes kaikki mallit, ihan muutamaa lukuun ottamatta, ovat 200 kg luokkaa. Näin ollen hyvin rakennettu, kantava puulattia on pääsääntöisesti riittävä, Varjokorpi toteaa.

Mikä parasta, takka voidaan tämän ansiosta sijoittaa sinne, missä siitä saadaan eniten hyötyä irti. Monelle vanhemmassa omakotitalossa asuvalle juuri tämä on hyvä uutinen. 1980-luvun taloista löytyy tyypillisesti erillinen takkahuone, joka sijaitsee usein vielä rakennuksen perällä. Remontin yhteydessä takka tehdään helposti sinne, missä se on aiemminkin ollut.

– Conturan ansiosta vanha takka voidaan kuitenkin nyt purkaa ja miettiä kevythormia käyttämällä takan paikka ihan uusiksi tunnelma ja käytettävyys huomioiden, hän huomauttaa.

Takka on loistava varalämmönlähde

Moni haluaa takan omaan kotiinsa tai mökille juuri sen tuottaman tunnelman vuoksi. Mikään ei ole niin kodikasta, kuin lempeästi lämmittävä takkatuli.  Kevytrakenteisena ja sirona Contura-takka istuu upeasti sisustukseen, eikä hallitse huonetilaa. Sen skandinaavinen vähäeleinen muotoilu lasipintoineen sopii pohjoismaiseen makuun. Kattavasta mallistosta on helppo valita mieleisensä vaihtoehto.

Takan merkitys Suomen kaltaisessa arktisessa maassa on kuitenkin huomattavasti laajempi. Varaavana kiertoilmatakkana Contura ei vain pienennä lämmityskustannuksia, vaan toimii myös erinomaisena varalämmönlähteenä kriisin sattuessa. Se tarjoaa esimerkiksi myrskyn tai laiterikon aiheuttaman sähkökatkon aikana kipeästi tarvittavaa lämpöä.

Siinä missä takavuosina pohdittiin puulämmityksen kieltämistä, asenteet ovat nykyisen maailmantilanteen keskellä onneksi kääntyneet päinvastaiseen suuntaan. Contura-takka onkin ympäristötietoisen kuluttajan viisas ja fiksu valinta.

www.contura.eu