Kestävät kukat ilman pettymyksiä: Näin hoidat tulppaaneja oikein

Kestävät kukat ilman pettymyksiä: Näin hoidat tulppaaneja oikein

Kevään kynnyksellä monet meistä hakevat piristystä arkeen tuoreista kukista. Tulppaanit ovat nyt paras valinta, sillä niiden sesonki on kuumimmillaan. Tulppaanien kauniin väriloiston säilyttäminen vaatii oikeanlaista hoitoa. Katso asiantuntijan vinkit tulppaanien hoitoon!

  1. Valitse kaupassa tuore kimppu: tulppaaneja valitessasi kokeile kevyesti tulppaanin kukkaa. Jos se tuntuu tuoreelta ja napakalta, nippu on hyvässä vaiheessa ja kestää kotona hyvin. Varmista myös, että lehdet ovat kauniin vihreät. Suosi kotimaisia tulppaaneja, sillä ne ovat todennäköisesti tuoreempia kuin tuontikukat.
  2. Oikea leikkaus ja asettelu: Leikkaa tulppaanien varret terävällä veitsellä, jotta ne voivat imeä vettä tehokkaasti. Poista lehdet, jotka jäävät veden pinnan alle, välttäen näin bakteerien kasvua vedessä. Aseta tulppaanit maljakkoon, joka on täytetty lämpimällä vedellä.
  3. Vesi ja ravinteet: Vaihda maljakon vesi säännöllisesti. Huolehdi, että vesi on puhdasta ja maljakkoa on täytetty riittävästi, ettei vesi pääse loppumaan. Tulppaani imee itseensä vettä nopeasti, varsinkin alkuvaiheessa.
  4. Sijoituspaikka: Älä aseta maljakkoa liian lämpimään paikkaan, kuten suoraan auringonvaloon tai patterin viereen, sillä lämpimässä tulppaanit avautuvat nopeasti. Viileässä tulppaanit avautuvat hitaammin ja säilyttävät kauneutensa pidempään. Voit esimerkiksi nostaa tulppaanit yöksi viileälle kuistille, niin ne kestävät pidempään. Pidä kuitenkin huoli, että lämpömittari pysyy plussan puolella.
  5. Suosi kotimaisia tulppaaneja: Kun valitset tulppaanisi, muista valita kotimainen vaihtoehto. Kotimaiset tulppaanit ovat paitsi kauniita myös kestävämpiä, sillä ne tulevat läheltä ja ovat tuoreempina kaupassa. Valitsemalla kotimaisen tuotteen tuet myös paikallisia viljelijöitä.
Remember Me