Kaukolämpö on next level juu nou! Lämpöratkaisu tutuksi huumorin avulla

Mitä kaikkea kaukolämpö onkaan ja miten se vastaa tämän päivän haasteisiin? Alva on toteuttanut viiden videon sarjan, jonka tarkoitus on avata kaukolämmön etuja ja ominaisuuksia kahden ihan tavallisen yrittäjän toimesta: lämpöratkaisuista “perillä olevan” Karin ja naapurinsa Miettisen. Dialogi on ajoittain humoristista mutta täysin totta ja vallitsevassa maailman tilanteessa ajankohtaista. Kaukolämpö ei nimittäin taivu sähkömurroksenkaan edessä ja se on mainettaan ympäristöystävällisempi lämpöratkaisu.

Mainettaan parempi kaukolämpö tutuksi huumorin kautta

Juhannuksen tienoilla kuvattu videomateriaali on järjestynyt avaamaan kaukolämmön ydinominaisuuksia yksi kerrallaan. Maailma ehti mennä ja muuttua kuvausten jälkeen, ja nyt sähkö- ja energiamarkkinat aiheuttavat talven lähestyessä kasvavaa huolta. Videosarja muistuttaa, että kaukolämpö ei taivu tai muutu globaalin sähkömurroksenkaan edessä, mikä tekee kaukolämmöstä entisestäänkin luotettavamman lämpöratkaisun niin yrityksille kuin kotitalouksille.

Kaukolämpö on

  • ympäristöystävällinen. Kaukolämpöä tuotetaan yhä enenevimmissä määrin biopolttoaineilla tai esimerkiksi hukkalämpöjen talteenotolla.
     
  • huoleton. Lämmöntuotantoa valvotaan 24/7. Katkokset ovat äärimmäisen harvinaisia ja sattuessaan ne korjataan välittömästi kaukolämpöyhtiön toimesta.
     
  • kokonaisedullinen. Elinkaari- ja käyttökustannukset ovat maltilliset
     
  • läheltä. Kaukolämpö tuotetaan aina alueellisesti lähellä sinua: yritystäsi tai kotiasi. Alvan osalta tämä toteutuu pääsääntöisesti myös logistiikkaketjuissa.

 

– Vaikka kaukolämpö ei varsinaisesti ole jäänyt muiden lämpöratkaisujen varjoon, kaipaa sen maine ja monipuoliset tuotantotavat nostetta ja tutuksi tekemistä. Näitä viestejä haluamme videoiden kautta välittää asiakkaillemme sekä suurelle yleisölle, kertoo Alvan myyntipäällikkö Mirva Pietilä.

Videoilla ihan tavallisena yrittäjä-Karina nähdään näyttelijä Kari Hietalahti ja naapurin yrittäjä-Miettisenä Tuomas Kuivamäki.

Tulevaisuuden lämpöratkaisu

Kaukolämpö on ollut suomalaisten kotien eniten käytetty lämpöratkaisu jo vuosikymmenien ajan. Kaukolämpö on laajasti myös yritysten käytössä. Tässä ajassa siitä on opittu valtavasti. Viime vuodet kaukolämpöä on määrätietoisesti kehitetty ympäristöystävällisemmäksi erityisesti ilmastotavoitteisiin tähdäten. Käytännössä se on tarkoittanut hiilineutraalien lämmöntuotantokeinojen kehittämistä ja käyttöönottoa. Näitä keinoja Alvalla on jo nyt käytössään kymmenkunta ja seuraavia kehitysaskelia otetaan.

-Kaukolämpöä voidaan huoletta pitää tulevaisuuden lämpöratkaisuna. Lisäksi Alvan asiakas on aina automaattisesti uusimpien kehityssaavutusten piirissä lämmön osalta, Pietilä muistuttaa.

Vaikka kaukolämpö syntyy yhteistuotantolaitoksissa sähkön kanssa, se ei ole sidoksissa sähköön.  Tämän vuoksi sähkön riittävyyden näkökulmasta kaukolämpö on turvallinen vaihtoehto niin hinnan kuin saatavuuden puolesta. Tämä tekee kaukolämmöstä muiden hyvien ominaisuuksiensa ohella tasavertaisen vaihtoehdon muiden lämpöratkaisujen rinnalla.

-Jos miettii kaukolämmön vaihtamista toiseen lämmitysratkaisuun, voikin huomata, että ominaisuuksiensa puolesta se pysyy kokonaisvertailussa täysin kilpailukykyisenä, Pietilä kiteyttää.

Kaukolämmön hinta

Tällä hetkellä Alvan kaukolämmön hinta on kiinnitetty paikoilleen loppuvuodeksi.

– Alvan tuottaman kaukolämmön hinta ei muutu tämän vuoden puolella. Ensi vuoden osalta tilanne on vielä avoinna ja uutisia tästä kuultaneen lähiviikkoina myös Alvan kaukolämpöverkon alueella, Pietilä sanoo.

Korotuspainetta hillitsevät myös kaukolämmön tuotannossa käytettävät polttoaineet. Alva tuottaa lämpönsä pääasiassa läheltä tuodulla puupohjaisella biopolttoaineella sekä enenevissä määrin myös muista teollisuuslaitoksista syntyvällä hukkalämmöllä.

Katso videot

Uusi video julkaistaan kerran viikossa loka-marraskuussa 2022. Uusimman videon voit katsella ja koko videosarjan tilata katseluun myös nopeammin osoitteessa www.alva.fi/kaukolampo 

Lisätiedot
Mirva Pietilä, myyntipäällikkö
Alva-Yhtiöt Oy
040 623 2815
mirva.pietila@alva.fi

Remember Me