IKEA ja Marimekko paljastavat tulevan BASTUA-yhteistyömalliston ensimmäisen kuosin ja tuotteen

IKEA ja Marimekko esittelevät tulevaa BASTUA-mallistoaan Ruotsin Helsingborgissa järjestettävässä H22- sekä Milanon Fuorisalone 2022 -tapahtumassa ja julkistavat samalla malliston ensimmäisen kuosin ja tuotteen. Kuosi nähdään leikkisässä suihkuverhossa, joka tulee yksinoikeudella myyntiin H22-tapahtumassa 30.5. ja Milanossa 6.6. alkaen, ennen kuin se tuodaan muun kokoelman kanssa myyntiin maaliskuussa 2023.

IKEA ja Marimekko kertoivat huhtikuussa yhdistävänsä voimansa ja luovansa yhdessä tuotemalliston, joka pohjautuu pohjoismaiseen saunakulttuuriin ja sen olennaisimpiin elementteihin. Mallisto on tarkoitus lanseerata maaliskuussa 2023. Malliston nimi on BASTUA, joka on ilmaisu saunalle Ruotsin Smålandissa, jossa IKEA perustettiin. Lisäksi se on yhdistelmä suomenkielisestä sauna-sanasta, jota käytetään myös kansainvälisesti, sekä ruotsinkielisestä bastu-sanasta. Tänään 30.5. IKEA ja Marimekko paljastavat Helsingborgin H22-tapahtumassa malliston ensimmäisen kuosin ja tuotteen.

“Olemme erittäin ylpeitä tästä yhteistyöstä ja esittelemme ilolla BASTUA-malliston ensimmäisen kuosin ja tuotteen H22- ja Fuorisalone-tapahtumissa”, sanoo Henrik Most, luova johtaja, IKEA of Sweden. “Suihkuverho on valmistettu kierrätetystä polyesteristä ja se on yksinoikeudella myynnissä näiden kahden tapahtuman kävijöille. Tuote on ensikurkistus BASTUA-mallistoon, joka lanseerataan ensi vuonna”, hän jatkaa.

Ilmeikäs kuosi ammentaa inspiraationsa suurista raparperin lehdistä, joita näkee usein kasvavan Suomen maaseudulla sijaitsevien saunarakennusten läheisyydessä.

”Me Marimekolla olemme todella innoissamme tästä yhteistyöstä ja kerromme mielellään näiden tapahtumien yhteydessä lisää muotoilufilosofiastamme, yhteistyön inspiraatiosta ja siitä mitä on vielä odotettavissa. Odotamme innolla tapaavamme yhteisömme sekä Helsingborgissa että Milanossa”, kertoo Marimekon luova johtaja Rebekka Bay.