IKEA esittelee lisää tuotteita tulevasta OBEGRÄNSAD-mallistosta, joka luotiin yhteistyössä Swedish House Mafian kanssa

IKEA ja Swedish House Mafia tutkivat musiikin ja luovuuden yhdistämistä helpottaakseen musiikin tuottamista, esittämistä ja kuuntelemista kotona. Tänään Milano Design Week 2022 -tapahtuman yhteydessä järjestettävässä IKEA Festival -tapahtumassa IKEA paljasti kolme uutta tuotetta tulevasta OBEGRÄNSAD-mallistosta, jossa valokeilaan pääsivät työpöytä musiikin tuotantoa varten, lepotuoli ja levysoitin. Yhteistyömallisto lanseerataan loppusyksystä 2022.

Malliston nimi OBEGRÄNSAD paljastettiin ensimmäisen kerran tänään Milanossa. Sana OBEGRÄNSAD on ruotsia ja tarkoittaa ”rajatonta”. Nimi viittaa kokoelman kohderyhmään eli heille, joilla on rajoitettu budjetti, mutta rajattomasti luovuutta. OBEGRÄNSAD-malliston kanssa IKEA ja Swedish House Mafia pyrkivät demokratisoimaan musiikkituotantoa kotona ja mahdollistamaan sen, että yhä useammat voisivat päästää intohimonsa ja luovuutensa valloilleen.

Tulevan malliston ensimmäiset tuotteet, kolme kassia, paljastettiin jo aiemmin ja tänään esiteltiin kolme seuraavaa keskeistä tuotetta: työpöytä, lepotuoli ja levysoitin. OBEGRÄNSAD-mallisto tarjoaa monipuolisia ratkaisuja kotiin, olipa kyseessä musiikin tuottaja, DJ tai muusikko – tarjoten samalla ratkaisuja rentoutumiseen ja musiikin kuunteluun.

”Tuotteiden muotoilu tukee musiikin luomista, soittamista, nauttimista sekä ihan vain tunnelman luomista”, Swedish House Mafia kertoo.

OBEGRÄNSAD-työpöytä on ratkaisu tuleville musiikintekijöille. Yhteistyömallisto vastaa trendiin, jossa halutaan tehdä ammattilaatuista musiikkia kotona ja luoda täydellinen kotistudio edulliseen hintaan.

”Ääni on musiikissa kaikki kaikessa, ja olemme lisänneet työpöydälle kaksi kaiutintelinettä tuodaksemme kaiuttimet korvien tasolle. Lisäksi työpöydän alta löytyy ulosvedettävä hylly. Sen avulla esimerkiksi MIDI-näppäimistön saa helposti käsien ulottuville sekä samalla koko työpöydän tilan voi maksimoida”, sanoo Friso Wiersma, In-house designer, IKEA of Sweden.

OBEGRÄNSAD-lepotuoli edustaa muotoilun ja toiminnallisuuden täydellistä tasapainoa, mikä on keskeinen osa koko yhteistyötä. Minimalistinen muotoilu luo puhdasta eleganssia, säädettävät käsinojat lisäävät toiminnallisuutta ja mahdollistavat mukavan istumisasennon. Lepotuoli esittelee malliston osaa, joka tukee rentouttavan ympäristön luomista, jotta musiikkikokemuksesta voi nauttia kotona.

”Lepotuoli on paikka, jossa rentoudutaan, mietiskellään ja asetutaan luovaan tilaan. OBEGRÄNSAD-lepotuoli osoittaa miten tärkeää mukavuus on”, sanoo James Futcher, Creative Leader, IKEA of Sweden.

Yllättävin Milano Design Week 2022 -tapahtuman aikana paljastettu tuote oli OBEGRÄNSAD-levysoitin. Tuote juhlii vinyylilevyjen kuuntelun ajatonta iloa. OBEGRÄNSAD-levysoittimessa on tyylikäs, minimalistinen ulkonäkö ja se toimii IKEA ENEBY -kaiuttimen kanssa.

Tulevan malliston avulla IKEA ja Swedish House Mafia haluavat tutkia musiikin ja luovuuden yhdistämistä kodinelämään helpottaakseen musiikkia rakastavien ihmisten arkea. Kansainvälinen kokoelma tulee sisältämään yli 20 tuotetta. Uutuusmallisto on tarkoitus lanseerata Suomessa loppusyksystä.