Ihmettä ja kasvua keskellä lakeuksia

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevaa reilun 15 000 asukkaan kaupunkia voisi pitää äkkiseltään melkein tavallisena pohjoispohjalaisena kaupunkina. Näin ei kuitenkaan ole. Kaupungin kasvu- ja investointitahti on aivan omaa luokkaansa.

Julkisuudessa aika moni kunta painii koulujen sulkemispaineiden kanssa, koulukkaiden määrä pienenee ja asukkaat muuttavat muualle. Toisin on Ylivieskassa. Meillä on rakenteilla kokonaan uusi yhtenäiskoulu ja yläkoululle uudet ja nykyaikaiset tilat. Lisäksi laajennamme ja rakennamme päiväkoteja. Nämä ovat vain kaupungin omia hankkeita. Näiden lisäksi moni yksityinen toimija rakentaa uutta toimitilaa.

Myös kaupungin keskustan ilmettä olemme uudistaneet pitkäjänteisesti viime vuodet. Katuverkostoa on peruskorjattu, asemanseutu ja ratapiha on täysin uudistettu. Meidän uusi kirkko vihittiin käyttöön huhtikuun alussa.

Kaupunkimme väkiluku on kasvanut koko 2000-luvun ajan sekä korkean syntyvyyden, että muuttoliikkeen ansiosta. Olemme alueemme kaupankäynnin keskus, joka toimii lähes 100 000 asiakkaan markkina-alueena. Kaupanalan valikoima vetää vertoja monelle isommallekin kaupungille. Mitä meiltä ei löydy, sitä et tarvitse.

Vetovoimainen Ylivieska

Tutkimuksissa Ylivieska sijoittuu kärkisijoille yhtenä vetovoimaisimpana seutukaupunkina. Olemme pienisuuri kaupunki, joka vetää puoleensa niin nuoria aikuisia, lapsiperheitä kuin eläkeläisiäkin. Turvallinen kasvuympäristö yhdistettynä kattavaan palvelutarjontaan on helppo valita asuinpaikaksi. Meillä nykypäivän työelämän etä- ja lähityön yhdistäminen on sujuvaa nopeiden yhteyksien ansiosta. Meiltä Helsinkiin pääsee tunnissa 4,5 tunnissa junalla ja Oulu lentokenttineen on noin 1,5 tunnin automatkan päässä.

Alueemme kasvun edellytykset syntyvät siis hyvistä liikenneyhteyksistä, monipuolisesta koulutustarjonnasta ja kulttuuri- ja vapaa-ajanpalveluista. Olemme perheille ja uusille asukkaille houkutteleva asuinpaikka mutta myös yrityksille houkutteleva sijaintipaikka. Meillä yrityksille annetaan mahdollisuus toimia ja kasvaa ilman tila- tai tonttipulasta johtuvia ongelmia. Siksi kaavoitus toimii aina mieluummin etukenossa.

Tontin paikka löytyy varmasti myös jokaiselle omakotiasujalle. Valinnanvaraa on myös niille, jotka haluavat asumisen helppoutta kerros- tai rivitalossa. Uusia kohteita rakennetaan meillä koko ajan ja rakennuslupia myönnetään tasaiseen tahtiin uusille rakentajille.

Sinä ylivieskalaisena

Luodaanpa vielä hetkeksi mielikuva Sinusta ja perheestäsi ylivieskalaisena. Aamulla heräät auringonpaisteen kutitellessa nenänpäätäsi, on tullut aika aloittaa uusi päivä. Herättelet puolisosi ja lapset aamupalalle. Ihanaa tuoretta lähileipomon sämpylää tarjolle ja kukapa ei haluaisi lisätä hieman paikallista hunajaa teen sekaan. Lapset kiirehtivät reput selässä ulko-ovelle, jonka takana naapuruston samanikäiset lapset jo odottavat uusia ystäviään yhteiselle koulumatkalle. Matka ei ole lähikouluun pitkä ja taittuu hetkessä polkupyörillä.

Puolisosi lähtee töihin ja sinä avaat tietokoneesi. Ei istumista ruuhkassa vaan siirtyminen työhuoneeseen riittää, nettiyhteys hoitaa loput. Tauotat työpäiväsi pienellä lenkillä, jonka sijoitat tällä kertaa joenrantaa myöten menevälle kävelypolulle. Raitis ilma virkistää ja on mukava saada raikkaat ajatukset loppupäiväksi. Kohta jo lapset saapuvatkin kotiin koulusta ja illan harrastukset odottavat.

Jääkiekkoa ja jalkapalloa ainakin näyttäisi olevan kahdella, joten taidatkin hyödyntää väliajan käymällä kuntosalilla ja uimassa. Ai puolisosi onkin kaivanut esille sulkapallomailat, luvassa taitaa olla sittenkin turnaus pitkän tauon jälkeen. Onneksi ruokaostokset tuli tilattua jo ennakkoon ja ne voi käydä noutamassa harrastusten jälkeen. Tämä on sitä kuuluisaa elämän sujuvuutta.

Tämä kaikki voi olla totta myös sinulle ja perheellesi.

Tervetuloa rakentamaan unelmia ja tekemään ihmeestä totta!

Tervetuloa!

Lisätietoja