Foamit-vaahtolasimurske tarjoaa uutta keveyttä piharakentamiseen ja maisemointiin

Foamit Group tuo piha- ja maisemasuunnitteluun uuden helppokäyttöisen täyttö- ja eristemateriaalin. Foamit-vaahtolasimurske on erittäin kevyt ja monikäyttöinen kiertotaloustuote.

Foamit-vaahtolasimurske tunnetaan infra- ja talonrakenteiden monipuolisena keventeenä ja eristeenä, jonka ominaisuuksia ovat erinomainen keveys, kasautuvuus ja kantavuus.

Uusi Foamit Piha -konsepti tuo nämä vaahtolasin edut myös kotipihojen ja maisemointien rakentamiseen.

Kevyttä vaahtolasia on helppo kuljettaa, siirrellä ja käsitellä. Se on materiaalina keskimäärin seitsemän kertaa kevyempää kuin kivimurske tai sepeli.

Pihoilla Foamit sopii täyttö- ja eristemateriaaliksi erilaisiin pengerryksiin, korotuksiin, istutusalueille ja pihateiden rakenteisiin. Korkea kitkakulma tekee murskeesta hyvin kasautuvaa ja koossa pysyvää, mikä helpottaa sen muotoilua vaativissakin kohteissa. Lisäksi vaahtolasi turvaa routaeristeenä ja kuivatusmateriaalina piharakenteiden kestävyyttä.

Foamit keventää ja eristää kantavasti myös erilaisia ulkoalueita, maisemointeja ja tieväyliä. Sen keveys ja kasautuvuus helpottavat ja tehostavat suurtenkin murskemäärien kuljetuksia, varastointia ja käsittelyä.

 

 

Foamit keventää myös rakentamisen ympäristövaikutuksia

Lasi kiertää materiaalina käytännössä ikuisesti. Foamit-vaahtolasi on puhdas kiertotaloustuote, sillä se valmistetaan 99-prosenttisesti keräyslasista.

Foamit Groupin tytäryhtiö Uusioaines Oy käsittelee Forssan tuotantolaitoksellaan jätelasia ja kierrättää sitä teollisuuteen uusioraaka-aineeksi. Vaahtolasiin käytetään käsittelyjen sivutuotteena syntyvää lasiainesta, joka ei sovellu muuhun hyötykäyttöön.

Vaahtolasi-nimitys tulee prosessista, jossa lasijauhe vaahdotetaan ja paisutetaan uunissa ilmavaksi. Lopullinen murske on pinnaltaan karheaa, miellyttävän tuntuista raetta – eli vaikka raaka-aineena on lasi, ei Foamitista löydy terävää pintaa.

Foamitin hiilijalanjälki on alhainen, ja se täyttää Joutsen-merkittyjen talojen sekä rakennusmateriaalien M1-päästöluokituskriteerit. Sen elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset on raportoitu verifioidussa EPD-ympäristöselosteessa.

Foamit-vaahtolasimursketta on saatavana useassa eri raekoossa:

  • Foamit 20: 4–20 mm
  • Foamit 30: 20–30 mm
  • Foamit 60: 0–60 mm

 

Kuluttajat voivat hankkia Foamitia rautakaupoista ja muilta jälleenmyyjiltä, jotka löytyvät osoitteesta foamit.fi/piha

Remember Me