Ekologisista kylpyhuonekalusteistaan tunnettu suomalainen Woodio investoi uuteen tehtaaseen Lahteen – Investoinnin arvo on 7 miljoonaa euroa

Woodion innovaatio, 100 % vedenpitävä puukomposiitti, on suunniteltu ekologiseksi vaihtoehdoksi keramiikalle ja muille korkean hiilijalanjäljen materiaaleille kylpyhuone- ja muiden sisätilojen sisustuksessa. Viime kesänä Woodio keräsi yli 16 miljoonan euron pääomasijoituksen toimintansa skaalaamiseen ja kansainvälistämiseen. Keväällä 2025 Lahteen valmistuva uusi, noin 7 miljoonaa euroa maksava tehdas mahdollistaa tuotannon merkittävän tehostamisen palvelemaan kysynnän kasvua.

Vuonna 2015 Helsingissä perustettu ja ensimmäiset tuotteensa 2019 markkinoille tuonut suomalainen Woodio ottaa merkittävän kasvuaskeleen ja siirtyy pilottitehdasympäristöstä suuremman tuotantokapasiteetin mahdollistavaan uuteen tehtaaseen Lahteen. Uuden tehdasrakennuksen suunnittelu on jo pitkällä – tuotanto pyörähtää Lahdessa käyntiin keväällä 2025.

Rakennusteollisuuden osuus vuosittaisista globaaleista hiilidioksidipäästöistä on arviolta 40 %. Raaka-aineensa ja energiatehokkaan valmistusprosessinsa ansiosta Woodion hiilidioksidipäästöt ovat perinteisten keraamisten kylpyhuonekalusteiden päästöjä merkittävästi pienemmät. ”Woodio on loistava esimerkki korkean jalostusarvon metsäalan innovaatioista, joihin Suomessa kannattaa panostaa. Alan päästölukujen valossa on selvää, että vihreän rakentamisen vaatimukset tulevat kasvamaan merkittävästi lähitulevaisuudessa. Woodiolla on kaikki mahdollisuudet lunastaa paikkansa kestävien asumisratkaisujen edelläkävijänä”, toteaa Matti Lehtipuu, Woodion hallituksen jäsen ja yhtiön pääomistajiin kuuluvan UB FIGG -pääomarahaston Managing Partner.

Uuden tehtaan automaatioaste on nykyistä korkeampi ja mm. joustava linjasto palvelee paremmin erilaisten tuotteiden valmistamista. ”Olemme todella innoissamme uudesta tehtaastamme. Haemme investoinnilla huomattavaa kasvua tuotantokapasiteettiimme, mikä mahdollistaa entistä suurempien projektien tarjoamisen ja tulevaisuudessa myös sopimusvalmistuksen”, iloitsee Woodion toimitusjohtaja Terja Koskenoja.

Woodion kylpyhuonekalusteita näkee yksityiskotien lisäksi yhä enemmän myös hotelleissa ja ravintoloissa. Kansainvälistä kasvua hakevan yhtiön liiketoiminnan kehittämisen painopisteet ovatkin suuremman myyntivolyymin mahdollistavassa asuinrakentamisessa sekä julkisten tilojen sisustamisessa ja sopimusvalmistuksessa. Paitsi ekologisuudestaan, Woodion tuotteet ovat kansainvälisesti tunnettuja ja palkittuja kyvystään yhdistää kestävyys, esteettisyys ja toimivuus.

 

Paikalliset toimijat kasvun tukena – Spatium Toimitilat Oy vastaa tehdaskiinteistön rakentamisesta

Lahden Seudun Kehitys LADEC ja Woodio aloittivat elokuussa 2023 tiiviin yhteistyön, jossa haettiin yrityksen kannalta parasta palveluratkaisua ja toimintaympäristöä.

“Yhteistyö Woodion kanssa oli alusta alkaen kokonaisvaltaista ja sujuvaa. Yhteisenä tahtotilanamme oli löytää ratkaisut heidän tilojen, osaajien, kumppanien ja verkostojensa tarpeisiin. Olen todella innoissani Woodion sijoittumisesta Lahteen. Saamme uuden innovatiivisen kasvuyrityksen upeaan yritysjoukkoomme. Eikä yhteistyö tähän pääty. Osallistumme kumppanina Woodion liiketoiminnan pitkän tähtäimen kasvun varmistamiseen yhdessä Lahden kaupungin ja Spatiumin kanssa”, LADECin asiakkuuspäällikkö Marian Vainiomäki kertoo.

Woodion uuden tehdaskiinteistön rakentamisesta vastaa Spatium Toimitilat Oy. Yhtiön toimitusjohtaja Jouni Kanervon mukaan uusi kiinteistö on yhtiölle merkittävä investointi: ”Woodion tehdaskiinteistön rakennuttaminen on meille strategisesti tärkeä projekti. Tehtaan rakentamisessa hyödynnetään uusia ekologisuuteen ja kiertotalouteen liittyviä tekniikoita. Tehdashankkeen yhteydessä tulemmekin hakemaan kansainvälisesti tunnettua BREEAM-ympäristösertifikaattia ja sille Very Good -tasoa (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method)”.

Lahden kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinenkin on mielissään Woodion sijoittumisesta Lahteen: “Woodio on erinomainen esimerkki yrityksestä, jolla vastuullisuus on kilpailukyvyn ytimessä. Lahti tarjoaa Suomen johtavana ympäristökaupunkina liiketoimintaympäristön, jossa yritykset saavat kilpailuetua yritys- ja innovaatioverkostojen avulla. Olemme mielellämme yhdessä Lahdessa toimivien oppilaitosten ja korkeakoulujen kanssa Woodion apuna yrityksen rakentaessa kasvua.”

”Lahden kaupunki tavoittelee hiilineutraaliutta 2025, mikä on hienosti linjassa vuodelle 2025 asettamamme tuotteidemme hiilinegatiivisuustavoitteen kanssa”, iloitsee myös Koskenoja. ”Hyvin sujuneella ja kasvusuunnitelmiamme kokonaisvaltaisesti tukevalla yhteistyöllä niin kaupungin johdon kuin Ladecin ja Spatiumin kanssa on ollut kaiken kaikkiaan iso merkitys lopullisen tehtaan sijainnin valinnassa”, Koskenoja päättää.

 

Lisätietoja:

Woodio Oy: Toimitusjohtaja Terja Koskenoja, puh +358 40 582 8106, terja.koskenoja(at)woodio.fi

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy: Asiakkuuspäällikkö Marian Vainiomäki, puh +358 40 505 7775, marian.vainiomaki(at)ladec.fi

Spatium toimitilat Oy: Toimitusjohtaja Jouni Kanervo, puh +358 447 161 638, jouni.kanervo(at)spatium.fi

Remember Me