Aloita energiansäästö nyt

Energiansäästö on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Siitä on hyötyä sinulle itsellesi ja koko yhteiskunnalle. On kysymys huoltovarmuudesta, energian saatavuuteen liittyvien riskien pienentämisestä sekä rahasta.

Energia on nyt erityisen arvokasta, ja se heijastuu laajasti kuluttajahintoihin. Eläminen kallistuu kaikilla.

Venäjän tuontienergiasta on irtauduttu, mikä johtaa sähkön, lämmön ja polttoaineiden hintojen korotuspaineisiin. On tärkeä varautua sekä energian saatavuuden että hinnan vaihteluihin.

Astetta alemmas -kampanjassa kannustetaan jokaista suomalaista tekemään nopeavaikutteisia ja konkreettisia energiansäästötoimia. Kampanjan tavoitteena on saada kaikki suomalaiset säästämään energiaa ja saavuttaa pitkällä aikavälillä pysyvästi alhaisempi energiankulutus. Tavoite on kaikille yhteinen kotona, liikenteessä, työpaikoilla ja oppilaitoksissa. Myös yritykset, yhteisöt ja kunnat osallistuvat energiansäästötalkoisiin.

Energiansäästö on pieniä arjen tekoja. Näistä on helppo aloittaa:

  • Astetta alempi huonelämpötila
  • Astetta kevyempi kaasujalka
  • Astetta lyhyempi suihku
  • Astetta vähemmän viihde-elektroniikkaa
  • Astetta parempi ajoitus sähkönkäytölle

Astetta alemmas on Motivan, Energiaviraston, työ- ja elinkeinoministeriön, valtioneuvoston kanslian, ympäristöministeriön ja Sitran yhteistyökampanja.

Tutustu kymmeniin Astetta alemmas -energiansäästövinkkeihin erilaisiin koteihin, yrityksiin, työpaikoille ja oppialitoksiin. Siirry Astetta alemmas -kampanjasivulle >>

Lähde ja kuva: Motiva Oy

www.motiva.fi

Remember Me