Kodinrakentajainfo

Kaukolämmittäjille helppo tapa pienentää hiilijalanjälkeään: uusi ratkaisu on täysin hiilidioksidivapaa

Vaasalaisille kaukolämmöllä kotejaan lämmittäville on vuoden alusta alkaen tarjolla täysin puhdasta, sertifioitua lämpöä. Ilmastotakuun hiilidioksidipäästöt ovat 0 g, joten se tarjoaa helpon ratkaisun lämmityksestä aiheutuvan hiilijalanjäljen pienentämiseen.

Ilmastotakuu on riippumattoman tarkastus- ja sertifiointialan toimijan, Kiwan, virallisesti sertifioima tuote ja takaa näin ollen kaukolämmön puhtauden.  

– Haluamme tehdä ilmastoteot mahdollisimman helpoiksi asiakkaillemme, ja kaukolämmittäjille tarjoamme ratkaisuksi mahdollisuuden valita hiilidioksidipäästötön lämpötuote, kertoo Vaasan Sähkön kaukolämpöyksikön johtaja Markus Tuomala.

Lämmitys ja sähkölaitteiden käyttö muodostavat suurimman osan suomalaisten asumisen hiilijalanjäljestä, ja siksi näihin liittyvillä valinnoilla on merkitystä.

Tuomalan mukaan puhdas kaukolämpötuote auttaa yrityksiä toteuttamaan ympäristövastuutaan, mutta myös kuluttajat toivovat mahdollisuuksia valita ekologisia tuotteita. Omakotitaloasujalle sertifioitu kaukolämpö tuo noin parin euron lisän kuussa kaukolämpölaskuun.

Vaasan Sähkölle tuote merkitsee askelta eteenpäin polulla kohti täysin hiilineutraalia kaukolämpöä.

– Oma ilmastotyömme etenee yksi ratkaisu kerrallaan. Kaukolämmön puolella muita viimeaikaisia ilmastotekoja ovat olleet Vaskiluotoon tuleva lämpöenergiavarasto, Westenergyn laitokseen asennettu savukaasupesuri sekä erinäiset hukkalämpö- ja kulutusjoustoyhteistyöt yritysasiakkaiden kanssa.

Uusi tuote tulee tarjolle vuoden alusta, jolloin myös Vaasan Sähkön peruskaukolämpötuote muuttaa nimeään Lähilämmöksi.

– Olemme pitkään pohtineet Lähilämpö-nimen käyttöönottoa, Tuomala kertoo.

– Se kuvastaa omalla seudullamme tapahtuvaa lämmöntuotantoa paremmin.

Muutoksia kaukolämmön hintaan helmikuun alusta

Helmikuun alusta alkaen kaukolämpöä käyttävän lämmityskustannukset nousevat Vaasassa – omakotiasujalle muutos on keskimäärin puolitoista euroa kuussa. Korotus johtuu alan yleisten hankintakustannusten sekä päästöoikeuksien hinnan noususta. Hinnanmuutoksen jälkeenkin vaasalaisten kaukolämpö on kymmenen edullisimman joukossa Suomessa.

Kuva: Katja Lösönen


kuhmobanneri

kärköläasuntomessubann

140x250px_banneri

Pihla_banneri_140x250px_luonnos