Kodinrakentajainfo

Puutarha kukoistamaan hyvällä suunnittelulla ja oikeilla välineillä!

Viherpeukalot tietävät, että puutarhanhoito on rentouttavaa puuhaa – se tekee hyvää sekä mielelle että keholle. Puutarha pysyy kauniina, kun sitä hoitaa oikeaoppisesti. Oikeilla tarvikkeilla ja työkaluilla puutarhanhoito onnistuu leikiten.

Upea puutarha ei synny yhdessä yössä. Kaikki lähtee liikkeelle suunnittelusta, johon kannattaa panostaa ennen kuin upotat sormesi multaan. Suunnittelun alussa kannattaa kartoittaa omat toiveet ja tontin mahdollisuudet. Kuinka paljon haluat panostaa pihaasi? Haluatko mahdollisimman helppohoitoisen pihan? Vietätkö kaikki kesät mökillä, jolloin oma puutarha jää vähäiselle käytölle? Puutarha kannattaa siis suunnitella oman elämäntavan mukaan.

Puutarhakasvien valinnassa kannattaa ottaa huomioon tontin sijainti ja maaperä, sillä ne vaikuttavat kasvien menestymiseen. Helppohoitoisen puutarhan lähtökohta on, että pihaan istutetaan sellaisia kasveja, jotka viihtyvät tontilla vallitsevissa kasvuoloissa. Onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi on hyvä selvittää kasvien valo- ja kosteusvaatimukset sekä menestymisvyöhykkeet.

Puutarhan suunnittelun aloittaminen voi tuntua ensin hankalalta, joten siksi kannattaa kartoittaa erilaisia puutarhaideoita. Suunnittelun tueksi ideoita ja inspiraatiota voi etsiä esimerkiksi netistä, yksityispihoilta, näytepuutarhoista, puistoista tai messuilta. Puutarhaideoita voi halutessaan käydä läpi ammattisuunnittelijan kanssa – näin varmistat, että ideasi sopivat juuri omaan puutarhaasi.

Kun suunnitelmat on tehty, päästään käytännön puuhiin. Tarjoa siemenille ja pistokkaille suotuisa kasvuympäristö minikasvihuoneessa ja perusta vaikka oma pieni kasvimaa nykyään valtavan suosittuun viljelylaatikkoon. Hanki myös hyvät välineet esimerkiksi puiden ja pensaiden leikkaamiseen ja nurmikon hoitamiseenLehtiharavan lisäksi jokaisen kotipuutarhurin perustyökaluja ovat esimerkiksi puutarhakuokka ja -lapiolehtikori, istutuslapio, kastelukannu ja kottikärryt.

Lue sivuillamme olevasta kattavasta artikkelista lisää hyödyllisiä vinkkejä puutarhanhoitoon ja valitse itsellesi sopivat tarvikkeet ja välineet!
Bilteman suosittelemia tuotteita:

Oksasilppuri S 2501Hiljainen ja vankkatekoinen malli, 2,5 kW:n moottori. Tela vetää enintään Ø 40 mm:n oksat ja risut sisään ja silppuaa ne. Helppo käyttää. 64 litran läpikuultava säiliö. Paino 30 kg. 230 V. Tuotenro 17-558. 199 €.

Ruohonleikkuri SLM 2037: Suurille nurmikoille sopiva, vetävä ruohonleikkuri, jossa vahva ja hyvin helposti käynnistyvä moottori. Säädettävä leikkuukorkeus ja suuret, tasaisen kulun varmistavat pyörät. Toimintoina sivulleheitto, taakseheitto, ruohojätteen keräys ja ruohosilpun levitys.Tuotenro 17-407. 269 €.

Sadevesitynnyri 220 l: Mustaa muovia (PP). Liittimet, liitäntä syöksyputkelle, tyhjennyshana pohjassa, poistoletku, lapsiturvallinen kansi ja pohjateline. Korkeus: 107 cm. Läpimitta: 72 cm. Tuotenro 14-2405. 49,90 €.

Ruiskupistooli: Metallia ja iskunkestävää muovia. Kääntyvä suutin, josta saa kahdeksan erilaista vesisuihkua. Pikaliitin. Sopii nykyaikaisiin 1/2″ liitäntöihin. Tuotenro 14-008. 9,90 €.

Kylmäkomposti: Muunna puutarhajäte arvokkaaksi kompostimullaksi, joka soveltuu ympäristöystävälliseksi ravinteeksi tai maanparannusaineeksi. Multa on helppo ottaa käyttöön tyhjennysluukkujen (2 kpl) kautta. Sivuilla olevat ilma-aukot huolehtivat kompostin hapensaannista. Valmistettu säänkestävästä muovista. Riittää suureen puutarhaan omakotitalossa. Mitat: 72 x 72 x 82 cm. Tilavuus: 380 l. Tuotenro 14-1930. 39,90 €.

Nurmikkosiemenseos 1 kg: Pientalojen pihoille soveltuva nurmikkosiemenseos itää nopeasti kylvön jälkeen. Nurmikosta tulee tiivis, kestävä ja kilpailukykyinen muiden kasvien kanssa. Pakkaus riittää noin 50–60 m²:lle. Tämä nurmikkosiemenseos soveltuu mainiosti myös kuluneen nurmikon tuuheuttamiseen. Tuotenro 14-0451. 7,90 €.

Kukkamulta 10 l: Turpeeton istutusmulta, valmistettu kookoskuidusta ja kookospähkinänkuorista. Antaa ihanteellisen kasvualustan huone- ja parvekekasveille. Tiivistetty, lisää vettä. Tuotenro 14-2470. 2,90 €.

Linnunpelätin: Leija kestävää nylonia. Petolinnun silhuetti, joka liikkuu luonnollisella tavalla jo heikossa tuulessa. Pelottaa tehokkaasti pois varislinnut, lokit, kyyhkyset ja pikkulinnut. Teleskooppinen lasikuituvapa (7 m), siima (5 m) ja maakiinnike. Sijoitetaan pellolle tai muulle avoimelle maa-alueelle. Leijan koko: 120 x 60 cm. Tuotenro 14-1959. 49,90 €.
 

Lisätietoa:
Biltema asiakaspalvelu
asiakaspalvelu@biltema.fi
p. 09 4270 5830
www.biltema.fi