Kodinrakentajainfo

Hyvinkää – hyvästä ylpeä

Dynaamisesti kehittyvä Hyvinkää on viihtyisä kaupunki, joka sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien äärellä Helsingin metropolialueella. Monipuoliset palvelut ja laajasti levittäytyvän luonnon läheisyys tekevät Hyvinkäästä viihtyisän paikan asua ja työskennellä.

Uusia asuntoja keskelle kaupunkia

Keskusta-asuminen on tänä päivänä entistä suositumpaa. Hyvinkään keskustaa on siksi tietoisesti kehitetty rakenteeltaan tiiviimmäksi. Keskikaupungilla sijaitseva Kauppakeskus Willa on maamme suurimpia ostoskeskuksia.

– Willan lisäksi keskustassa on paljon muitakin palveluja ja elämää. Hyvinkään keskusta palkittiinkin muutama vuosi sitten maan elävimpänä kaupunkikeskustana, kaupungingeodeetti Marko Kankare Hyvinkään kaupungilta kertoo.

Vanha ratapiha-alue on hyödynnetty uuteen käyttöön. Näin syntynyt Hangonsillan alue on sijainniltaan mitä erinomaisin. Uusi asuntoalue vastaa loistavine joukkoliikenneyhteyksineen nykyaikaisen asumisen vaatimuksiin. Monipuolinen asuntokanta, johon kuuluu vuokra-asuntojen ohella niin asumisoikeus- kuin omistusasuntojakin onkin herättänyt laajalti kiinnostusta. Ensivaiheessa Hangonsillan alueelle valmistuu noin 600 asuntoa. Lisäkaavoituksen jälkeen sen on kuitenkin määrä tarjota loppuvaiheessa asunnot kaikkiaan noin 2 500 asukkaalle. Kyse on siis merkittävästä hankkeesta. Alueen ytimenä tulee toimimaan uusi keskuslukio ja sen läheisyyteen sijoittuva monitoimihalli, johon tulee liikunta- ja muita tiloja sekä niihin liittyviä palveluita. Ne tulevat olemaan kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä.

Luonnonläheinen Metsäkalteva

Pientalorakentamisella on niin ikään merkittävä rooli Hyvinkäällä. Tätä silmällä pitäen Metsäkaltevan asuinalue avattiin vuoden 2013 asuntomessujen yhteydessä, ja aluetta laajennetaan edelleen. Metsäkaltevan luonnonläheisessä ympäristössä on tarjolla lukuisia omakotitontteja, mutta lisäksi myös rivi- ja kerrostalotontteja. Keskustaan alueelta on matkaa ainoastaan 3,5 kilometriä.

– Metsäkaltevan alueelta löytyvät kattavat päiväkoti- ja esiopetuspalvelut. Seuraavaksi sinne ollaan rakentamassa alakoulua, Kankare kertoo.

Metsäkaltevassa toimii myös vanhusten palvelutalo. Asukasluvun kasvaessa on edellytykset myös lähikaupan syntymiselle. Hyvinkäällä onkin tavoitteena, että vuonna 2030 alueella olisi noin 5 000 asukasta.

Tapahtumia ympäri vuoden

Hyvinkää on vilkas tapahtumakaupunki, jossa järjestetään erikokoisia musiikki- ja kulttuuritapahtumia ympäri vuoden konserteista aina elokuva-festivaaleihin asti. Hyvinkään kaupungin oma konsertti- ja kulttuurikeskus tarjoaa laadukasta ohjelmistoa upeissa puitteissa keskellä kaupunkia. Sveitsissä toimiva mittavan kokoinen hotelli on herännyt uuteen elämään perusteellisen remontin jälkeen.  Elokuvateatterin lisäksi sieltä löytyvät sisä- ja ulkokiipeilypuisto, parhaillaan remontoitava uimala sekä erilaiset hyvinvointipalvelut. Sveitsin alueelta pääsee myös patikoimaan yhteen maamme hienoimmista erämaastoista.

– Hyvinkää sijaitsee kaiken lisäksi strategisessa solmukohdassa, täältä on lyhyt matka vähän jokaiseen ilmansuuntaan. Helsinki-Vantaan lentokentälle ajaa vain 35 minuutissa ja Helsinkiin 45 minuutissa. Päärata mahdollistaa jouhevan liikkumisen myös junalla. Kaikkialle Suomeen pääsee sujuvasti ja helposti, mitä myös yritykset arvostavat, elinkeinopäällikkö Jyrki Käki päättää.

www.hyvinkaa.fi

Iskelmä


Vesivek_banneri

Woodio_banneri_140x198px

SE_Wiser_140x250px_2

kärköläasuntomessubann

evijärvi