Kodinrakentajainfo

Aurinkolämpö täydentää puulämmitystä tehokkaasti

Aurinkolämpö on hyvä vaihtoehto puulämmityksen rinnalla. Biokattilaneuvonta julkisti syyskuun alussa tuoreen videon, jossa esitellään aurinko- ja puulämmityshybridijärjestelmää sekä käyttäjäperheen kokemuksia.

”Meillä on käytössä aurinko- ja puulämmityshybridijärjestelmä sekä vesikiertoinen lattialämmitys. Katolla on kahdeksan aurinkokeräintä asennettuna telineeseen, joka on suunnattu aurinkoon päin. Kattilana on lambda-ohjattu kaasukattila, joka kaasuttaa puun ja polttaa sen jälkipolttimessa. Järjestelmä on automaattinen ja helppohoitoinen, kertoo Skärlandetissa Tammisaaressa perheensä kanssa asuva Jonas Brunström Biokattilaneuvonnan vastajulkaistussa videohaastattelussa.
Tärkeä osa järjestelmää on 3 000 litran lämminvesivaraaja. Vesivaraajaa hankittaessa kannattaa valita oikeanlainen malli, joka soveltuu aurinkolämmön hyödyntämiseen. Myös shuntti-automatiikkaohjaus on keskeinen osa järjestelmää.
”Aurinkolämmitys oli paljon tehokkaampi  kuin olin uskonut. Se toimii automaattisesti eikä sitä tarvitse oikeastaan huoltaa tai säätää lainkaan”, Brunström lisää.
Katso Biokattilaneuvonnan tuore video aiheesta >> tästä linkistä

Sama video varustettuna ruotsinkielisellä tekstityksellä >> tästä linkistä

Biokattilaneuvonnalla edistetään biopolttoaineita hyödyntävien lämmitysjärjestelmien ja biokattiloiden energiatehokasta käyttöä. Neuvonta koskee kaikkia alle yhden megawatin bioenergiakattiloita. Kutteri-ohjelma on sopimus biokattiloiden energiatehokkuutta parantavasta neuvonnasta. Bioenergia ry vastaa Kutteri-ohjelman ja -sopimuksen toimeenpanosta ja kehittää sitä yhteistyössä muiden sopimusosapuolten kanssa. Motiva Oy tuottaa tietoaineistoja neuvonnan tarpeisiin ja pitää yllä Tehokkaasti puulla -sivustoa. Biokattilaneuvontaa ja siihen liittyviä tutkimuksia toteuttamassa on mukana yhdistyksiä, alan oppilaitoksia ja yrityksiä. Kutteri II -ohjelman sopimuskausi on 2017‒2020.
Lisätietoa:
www.tehokkaastipuulla.fi
Uusittu TS-8 ohje: Aurinkolämmityksen ja vesilämmitysjärjestelmien yhdistelmät > www.ley.fi/julkaisut

asiantuntija Kirsi-Maaria Forssell, Motiva, kirsi-maaria.forssell@motiva.fi, puh. 0400 464 787


r,r&s_banneri140x250

Sharp banneri_rakennajasisusta_140x250px

ikaalinen_banneri_140x250-px

kuhmobanneri

Fi_Banner_2019_140x250px