Kodinrakentajainfo

faucet-running-water-steel-861414

LähiTapiolalta uusi hanke vesivahinkojen vähentämiseksi – asentaa asiakkaidensa koteihin maksutta vesivuotovahteja

LähiTapiola on aloittanut uuden monivuotisen hankkeen vesivahinkojen vähentämiseksi ja ryhtyy asentamaan vesivuotovahteja asiakkaidensa pientaloihin. Ensi vaiheessa asennetaan LähiTapiola Vellamon ja LähiTapiola Pääkaupunkiseudun alueella yhteensä 2 000 asiakkaan pientaloon maksutta Vesivuotovahti. Asennuksia laajennetaan vaiheittain vuoden kuluessa muille paikkakunnille. Vesivuotovahti katkaisee vedentulon vuototilanteessa ja hälyttää pienemmistä vuodoista.

Vakuutusyhtiöille ilmoitetaan vuosittain lähes 40 000 vesivahinkoa, joista maksetaan asiakkaille yli 160 miljoonaa euroa korvauksia. Sekä vahinkomäärät että korvaussummat ovat olleet kasvussa 2000-luvulla. Vanheneva asuntokanta ja ikääntyvät putkistot ovat iso syy vuotovahinkojen määrän nousuun. Myös yleinen kustannustason nousu vaikuttaa vuosittain korvausten määriin.

– Suomessa sattuu noin 100 vesivahinkoa päivässä. Elämänturvayhtiönä toimintamme ytimessä on asiakkaillemme sattuvien vahinkojen vähentäminen. Tyypillisesti vesivahinko sattuu vain kerran ihmiselle ja sekoittaa pahimmillaan arjen täysin. Vesivahingon hoitamiseen liittyy paljon epävarmuutta ja vaivaa sekä mahdollisesti kalliita korjaustöitä ja sijaisasuntojärjestelyjä. Näitä vahinkoja haluamme nyt vähentää tarjoamalla asiakkaidemme koteihin vesivuotovahtipalveluita ja samalla tuoda uusia ratkaisuja vahinkotilanteiden hoitamiseen asiakkaan kannalta sujuvasti, kertoo LähiTapiolan kehitysjohtaja Harri Aho.

Vesivahinkojen vähentämiseen tähtäävä toimintamalli aloitettiin ensimmäisenä Päijät-Hämeessä, Lahdessa ja Hollolassa.

– Suurin osa vesivahingoista johtuu viemäriputkistojen, käyttöveden ja astianpesukoneiden vuodoista. Vesivahinkojen vähentämiseksi asennamme ensi vaiheessa 1 000 vesivuotovahtia asiakkaidemme 1950–1990 -luvuilla rakennettuihin pientaloihin Lahden ja Hollolan alueella. Keräämme laitteiston toimivuudesta kokemuksia yhdessä asiakkaidemme kanssa ja niiden pohjalta teemme päätökset seuraavista asennuksista, kertoo LähiTapiola Vellamon toimitusjohtaja Ahti Haataja.

Vesivuotovahteja tarjotaan asennettavaksi maksutta LähiTapiola Vellamon keskittäville, kolmannen ja neljännen etutason asiakkaille. Asennukset tekee Lahden Putkihuolto Oy. Vesivuotovahtien toimittaja on  maailman suurin vesi- ja suihkutuotteiden valmistaja Grohe.

Vesivuotovahti katkaisee vedentulon tunnistaessaan vuodon

GROHE Sense Guard -vesivuotovahti seuraa veden kulutusta asunnon pääkäyttövesiputkesta. Sense Guard asennetaan päävesijohtoon ja taloon asennetaan kolme Sense-vesisensoria. Laitteet ovat kytketty wifiin ja ne reagoivat muuttuviin tilanteisiin, kuten esimerkiksi ilmankosteuden vaihteluihin, vedenkulutuksen äkilliseen nousuun ja lämpötilan laskemiseen.

Teknologian avulla pystytään tunnistamaan suuremmat ja pienemmät vuodot. Putkirikon sattuessa vuotovahti katkaisee vedentulon asuntoon ja pysäyttää vuodon sekä tekee hälytyksen asiakkaalle.

– Erityisen haastavia ovat hitaasti syntyvät vesivahingot, jotka aiheutuvat niin sanotuista mikrovuodoista, kertoo teknologiaratkaisusta vastaavan Grohen maajohtaja Tero Kemppainen.

– Olemme innoissamme tästä yhteistyöstä ja siitä, että voimme omalta osaltamme olla laajemminkin mukana torjumassa vesivahinkoja Suomessa, hän jatkaa.

Lisätietoja:
Ahti Haataja, toimitusjohtaja, LähiTapiola Vellamo, 040 520 3701, ahti.haataja@lahitapiola.fi
Harri Aho, kehitysjohtaja, LähiTapiola, 0400 783 777, harri.h.aho@lahitapiola.fi
Tero Kemppainen, maajohtaja, Grohe, 040 506 0449, tero.kemppainen@grohe.com


ban_RaksaVeet_140x250px

kärköläasuntomessubann

Biltema_Rakenna_Remontoi_Sisusta_Online_140x250

Sharp banneri_rakennajasisusta_140x250px

ikaalinen_banneri_140x250-px

Biltema_2018_Asuntomessut_140x250